Veste bună pentru împătimiții călătoriilor. O nouă cursă aeriană spre Bruxelles, de la Suceava

Elena Avramescu 16.04.2021, 13:31
Veste bună pentru împătimiții călătoriilor. O nouă cursă aeriană spre Bruxelles, de la Suceava

O nouă cursă aeriană spre Bruxelles, de la Suceava. Gheorghe Flutur, Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, a anunțat, în decursul zilei de vineri, deschiderea unei curse aeriene spre Bruxelles de pe Aeroportul “Ştefan cel Mare”.

O nouă cursă aeriană spre Bruxelles, de la Suceava

Tot Gheorghe Flutur a mai spus că această cursă aeriană, Suceava-Bruxelles, este operată TUI Fly Belgium, iar comunitatea suceveană din capitala Europei a avut o contribuţie importantă în această decizie.

De mult ne luptăm pentru ca acest lucru să se întâmple. Astăzi se întâmplă. Mă bucur foarte mult că a venit această companie care operează în România doar pe Suceava în momentul de faţă. Mulţumesc comunităţii sucevene de la Bruxelles. Am fost cu câţiva ani în urmă la ei, i-am rugat să se mobilizeze pentru a avea curse de Bruxelles, să-i mulţumesc primarului Miron de la Bosanci pentru că şi el a luptat foarte mult pentru asta, a declarat Gheorghe Flutur.

Conform preşedintelui CJ, cinci companii aeriene operează, în prezent, pe Aeroportul Suceava, dintre care trei sunt companii noi, respectiv Blue Air, Ryan Air şi TUI Fly Belgium.

O noua cursa aeriana spre Bruxelles, de la Suceava
O noua cursa aeriana spre Bruxelles, de la Suceava

Este un mare succes pentru Suceava. Avem 14 destinaţii în opt ţări, Germania, Austria, Marea Britanie, Italia, Belgia, Turcia, Grecia şi Egipt. Din păcate, pandemia ne-a creat probleme. Avem doar 14.000 de pasageri în primul trimestru, după ce în 2019 aveam 76.000 de pasageri în primul trimestru. Sper ca relaxarea să ne aducă noi pasageri, a mai spus Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a confirmat faptul că cinci companii aeriene operează, în prezent, pe Aeroportul Suceava, dintre care trei sunt companii noi, respectiv Blue Air, Ryan Air şi TUI Fly Belgium, dar și că există negocieri pentru noi destinaţii, dar şi că trebuie făcute acţiuni de promovare a Bucovinei din punct de vedere turistic şi economic în perioada următoare în Bruxelles.

Este un mare succes pentru Suceava. Avem 14 destinaţii în opt ţări, Germania, Austria, Marea Britanie, Italia, Belgia, Turcia, Grecia şi Egipt. Din păcate, pandemia ne-a creat probleme. Avem doar 14.000 de pasageri în primul trimestru, după ce în 2019 aveam 76.000 de pasageri în primul trimestru. Sper ca relaxarea să ne aducă noi pasageri (…) Suntem în negocieri avansate şi pentru alte destinaţii, fie că vorbim de Dublin, de Munchen, Madrid, Tel Aviv. Vom vedea. Toate la timpul lor. Deocamdată grăbim punerea în funcţiune a noului terminal al aeroportului, ca să putem răspunde aşteptărilor pasagerilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI