Deputatul USR care susține eliminarea măștilor în aer liber. Ce argument aduce pentru Suceava

Cristian Cojocaru 08.04.2021, 20:40
Deputatul USR care susține eliminarea măștilor în aer liber. Ce argument aduce pentru Suceava

Deputatul USR, Radu Ciornei suține eliminarea măștilor de protecție în aer liber. Totodată, politicianul este și medic specialist în imunologie. Acesta consideră că purtarea măștii în spațiile deschise nu sunt justificate.

Deputatul care susține eliminarea măștilor de protecție

Medicul specialist în imunologie, Radu Ciornei este de părere că cetățenii din județul Suceava nu ar mai trebui să poarte măști de protecție în aer liber. Argumentul politicianului are la bază faptul că folosirea ei nu este justificată pe motiv că județul are cea mai mică rată de infectare din țară, aceste fiind de sub 1 la mia de locuitori.

„Dacă am fost primii în carantină dintre judeţe cred că acum ar trebui ca Suceava să fie primul judeţ în care se ridică o interdicţie majoră. Cer ca în judeţul Suceava să nu mai fie obligatorie purtarea măştii în aer liber”, a anunţat deputatul Radu Ciornei, pe contul său de Facebook.

Deputatul partidului USR consideră că membrii Comitetului Tehnico-Științific au această datorie față de suceveni și totodată îi invită pe aceștia să îl contacteze în cazul în care au îndoieli cu privire la afirmațiile sale.

„Ne datoraţi asta, domnilor din Comitetul Tehnico-Ştiinţific! Dacă aveţi îndoieli, contactaţi-mă! (….) Acum Suceava merită să se bucure de aceeaşi judecată din partea celor care au băgat-o în carantină! Toate cifrele de infectare nu mai justifică purtarea măştii în aer liber în Suceava”, a mai transmis sursa citată.

Avocata Minodora Ion a reusit sa castige la Curtea de Apel Bucuresti
Avocata Minodora Ion a reusit sa castige la Curtea de Apel Bucuresti

Măsura impusă de autorități a fost atacată în instanță

Măsura de a purta masca de protecție în județul Constanța, impusă de către autorități a fost atacată în instanță de către avocata Minodora Ion. Avocata a reușit să câștige la Curtea de Apel București însă procesul a fost pierdut în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Pentru că anterior a avut câștig de cauză, acest lucru o determină și mai tare să lupte pentru cauza sa.

„Nu trebuie să-l lăsăm pe Arafat sa decidă pentru noi. Nu eu am pierdut procesul la ÎCCJ , ci România! Eu mi-am făcut datoria. L-am înfruntat. Am demonstrat că în ţara noastră legislaţia şi justiţia sunt varză, că fiecare înaltă instanţă judecă sau nu, respectând legea. Politicul ne-a demonstrat o dată în plus că îşi bagă coada peste tot şi că Arafat e liber pe plantaţie; că ce visează noaptea aplică ziua, iar noi nu avem voie să contestăm.

Adică, eu, cetăţean român, avocat, nu am dreptul, în ţara mea, de a demasca ilegalităţile lui Arafat. Chiar nu exista medici romani capabili sa ne coordoneze? Au dezertat toţi ??? Nu mai avem valori? Ne reprezintă pe noi Arafat?”, a scris Minodora Ion sâmbătă pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe