Veste bună pentru elevi. Bursele vor creşte

Ioana Bucur, Dragos Ștefănescu 11.09.2021, 20:20
Veste bună pentru elevi. Bursele vor creşte

În condițiile în care soarta începutului de an școlar 2021-2022 stă în evoluția cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 din valul patru al pandemiei, Ministerul Educației a venit și cu o veste bună pentru elevi. Sorin Cîmpeanu a anunțat că bursele vor crește, iar pragul minim de la care se vor acorda cele de merit va fi schimbat.

Ministrul Educației anunță că bursele vor crește

Sorin Cîmpeanu a anunțat că valoarea burselor pentru olimpici și de merit va crește, însă majorările vor veni la pachet și cu o modificare a pragului minim de obținere a acestor venituri, care vor fi plătite, în continuare, de la bugetul de stat.

„Proiectul de Hotărâre de guvern se referă la aprobarea cuantumului minim de acordare a burselor elevilor.

În anul școlar 2020 – 2021, Guvernul a aprobat un cuantum minim de 100 de lei / elev, indiferent de tipul de bursă, de performanță, de merit, de studiu sau de ajutor social.

Acest cuantum nu a fost diferențiat. Acest pas a fost un pas important, deoarece, pentru prima oară, bursele elevilor sunt plătite de la bugetul de stat. În continuare vor fi plătite tot de la bugetul de stat, tot prin bugetul Ministerului Educației, dar vom avea diferențe între cuantumul minim între bursele de performanță destinate olimpicilor, de la 100 de lei la 500 de lei de elev”, a precizat ministrul Educației.

Formularul pe care părinții copiilor de peste 12 ani vor trebui să îl semneze
Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Ministrul a explicat creșterea pragului minim de acordare a burselor, spunând că acestea trebuie să fie cu adevărat „de merit”.

„Vom avea creșteri și pentru bursele de merit, creșteri care vor venit la pachet cu creșterea pragului minim de obținere a bursei de merit. Pentru că bursa de merit trebuie să fie de merit.

Creșteri vor înregistra și bursele de studiu și bursele de ajutor social. După o analiză suplimentară, după discuții cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, acest proiect de Hotărâre de Guvern va fi adoptat”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, vineri, după ședința de guvern.

Noul an școlar nu va începe cu prezență fizică pentru toți elevii din țară

Pentru că rata de infectare depășit pragul de 6 la mia de locuitori în mai multe zone din România, Ministrul Educației a anunțat că elevii din 12 localități nu vor putea să meargă la școală începând de luni, 13 septembrie.

„Ordinul comun prevede că ziua de vineri, ziua de astăzi, este zi de referință pentru scenariul aplicat pentru întreaga săptămână care va începe luni.

Astăzi avem, din păcate, 12 localități care au depășit rate de infectare de 6 la mie. Sunt șase localități din Satu Mare, două în Arad, o localitate în Sălaj, o localitate în Teleorman, una în Dolj care au depășit rata de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe