Veste bună pentru Dragnea! I s-a acceptat permisia de libertate pentru o zi. Când va putea ieși din închisoare

Diana Radu 31.10.2019, 17:22
Veste bună pentru Dragnea! I s-a acceptat permisia de libertate pentru o zi. Când va putea ieși din închisoare

Liviu Drganea, fostul președinte PSD a primit în cele din urmă permisia de a ieși pentru o zi din Penitenciarul Rahova, acolo unde își efectuează pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare. Astfel, Dragnea se va afla în libertate preț de o zi săptămâna viitoare.

Liviu Dragnea a primit permisia de a ieși din închisoare pentru o zi, după ce aceasta i-a fost refuzată de ziua lui de naștere

Liviu Dragnea va iesi din inchisoare pentru o zi
Liviu Dragnea va iesi din inchisoare pentru o zi

Inițial, Liviu Dragnea a cerut permisiunea de ieși pentru o zi din Penitenciarul Rahova, săptămâna trecută cu ocazia aniversării, pentru a putea sărbători așa cum se cuvine alături de cei dragi, însă cererea i-a fost refuzată de directorul închisorii. De menționat ar fi faptul că respectiva cerere fusese deja semnată de șeful parcului auto unde fostul lider al PSD lucrează în spatele gratiilor.

Ulterior, fostul președinte al Camerei Deputaților a mai încercat încă o dată să obțină permisia și a reușit. Cererea i-a fost aprobată și de o comisie de liberări, urmând să ajungă și pe masa conducerii Penitenciarului Rahova. În cazul în care va primi semnătura, Liviu Dragnea va avea voie să iasă din închisoare pentru o zi, cel mai probabil pe 4, 5 sau 6 noiembrie.

Totuși, voci din sistemul penitenciar susțin că Liviu Dragnea ar fi primit mult prea repede permisie, deoarece aceasta se poate acorda după patru luni de detenție. Însă, de cele mai multe ori se pot bucura de acest privilegiu doar cei care au executat cel puțin un an de închisoare. Liviu Dragnea se află în spatele gratiilor de cinci luni, mai precis de pe data de 27 mai, când a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

Urmăriți Impact.ro și pe