Nelu Tătaru, despre starea de urgență. Anunțul ministrului Sănătății, după ce situația din România a explodat

Sursă Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru a dat recent mai multe detalii despre starea de urgență în România. Ministrul Sănătății a explicat situația din țară și dacă este cazul să se instaureze o stare de urgență.

Ce spune Nelu Tătaru despre starea de urgență în România?

Ministrul Sănătății a vorbit recent despre problema actuală în care se află România. Potrivit spuselor lui Nelu Tătaru, țara noastră nu se află într-o situație în care nu trebuie impusă starea de urgență. Acesta a mărturisit că locurile la Terapie Intensivă sunt destule, iar dacă românii respectau cu strictețe măsurile impuse de autorități, atunci nu se mai ajungea în acest punct. Nelu Tătaru este de părere că măsurile de relaxare au intrat prea repede în vigoare, iar situația nu a fost gestionată foarte bine.

„Nu vad in acest moment un pericol al starii de urgenta”, a declarat acesta. “Nu vad in acest moment un pericol al starii de urgenta. In acest moment gestionam situatia, locurile sunt in terapie intensiva. Daca mai mentineam inca 2 saptamani acea atitudine pe care o aveam, probabil acum eram la baza pantei descendente. Ne-am grabit sa recomandam politic anumite idei. care s-au perpetuat, precum bagatelizarea situatiei si neincrederea in existenta unui virus”, a spus Nelu Tătaru, potrivit mediafax.ro.

Nelu Tătaru, despre starea de urgență. Anunțul ministrului Sănătății, după ce situația din România a explodat

Sursă Foto: DANI AMARIEI / MEDIAFAX FOTO

”Vom trăi cu persistența unui virus”

Ministrul Sănătății a ținut să adauge și faptul că de la 1 iulie trebuia să existe deja mai multe măsuri de relaxare, dar datorită situației, românii vor fi nevoiți să petreacă o vară cu persistența unui virus. Totodată, Nelu Tătaru a mărturisit că datorită situației de față, măsurile de relaxare trebuie să vină treptat.

„Masurile de relaxare au fost asumate. Fiecare masura de relaxare a mers cu o serie de norme de functionare si desfasurare a acelei activitati. Trebuia sa avem masuri de relaxare si la 1 iulie, nu s-a intamplat. Cred ca Legea carantinei va trece. Avem o vara in care romanii trebuie sa traiasca cvasinormal, vom trai cu persistenta unui virus”, a mai adăugat Ministrul Sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI