Veste bună pentru bucureșteni. S-a dat startul deratizării și dezinsecției în școli

Elena Avramescu 09.08.2021, 10:30
Veste bună pentru bucureșteni. S-a dat startul deratizării și dezinsecției în școli

S-a dat startul deratizării și dezinsecției în școli. Primăria Capitalei a dat startul, în cursul zilei de astăzi, la Compania Municipală Eco Igienizare București, prin care va efectua tratamente de deratizare și dezinsecție la toate unitățile de învățământ din Capitală.

S-a dat startul deratizării și dezinsecției în școli

În vederea desfășurării anului școlar 2021-2022, în condiții optime, CMEIB S.A. va efectua, în perioada 9.08 – 11.09.2021, tratamente de combatere a șobolanilor și țânțarilor, în toate grădiniţele, școlile şi liceele din București. Deratizarea se va efectua pe spațiile exterioare și în subsolurile unităților de învățământ, iar dezinsecția în subsoluri, acolo unde acestea există, a anunțat instituția pe pagina sa de Facebook.

În plus, la data de 7 august a început și al doilea tratament de deratizare (combatere șobolani) în parcurile Municipalității, la Grădina Zoologică, dar și pe spațiile verzi aflate pe domeniul public (spații verzi aferente blocurilor de locuințe, instituțiilor publice, aliniamente stradale).

Astfel pe 9 și 11 august, operatorii CMEIB S.A. efectuează noi tratamente de deratizare și dezinsecție (pentru combaterea țânțarilor și căpușelor) în cimitire și în punctele termice, căminele, gurile de vizitare și canalele aferente sistemului de transport și distribuție agent termic în sistem centralizat.

S-a dat startul deratizarii
S-a dat startul deratizarii

Un bărbat, mușcat de șobolan în centrul Bucureștiului

În urma incidentului neplăcut, primăria Capitalei, condusă de edilul Nicușor Dan, a venit cu un răspuns care a lăsat un gust amar bucureștenilor, aceștia fiind sătuli de înmulțirea șobolanilor din ultima perioadă.

Tratamentele de deratizare sunt în plină desfășurare pe spațiile verzi din proprietatea PMB, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională). Substanțele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri și rețele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior), a fost răspunsul primăriei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...