Veste bună pentru brăileni. Dușurile cu apă caldă din stațiunea Lacul Sărat, funcționale după 150 de ani

Veste bună pentru brăileni. Dușurile cu apă caldă din stațiunea Lacul Sărat, funcționale după 150 de ani

Dușuri cu apă caldă în stațiunea Lacul Sărat. Staţiunea Lacul Sărat din Brăila este extrem de cunoscută în toată lumea ca izvor de sănătate, iar începând cu acest an beneficiază, pentru prima oară în cei 150 de ani de existenţă, de duşuri cu apă caldă pentru turiştii care vin să se bucure de beneficiile nămolului sapropelic existent aici.

Dușuri cu apă caldă în stațiunea Lacul Sărat

Conform informaţiilor furnizate de Sorin Boşneag, directorul Unita Turism Brăila, societate care administrează Lacul Sărat, pentru producerea apei calde s-a făcut o investiţie de peste 60.000 lei, bani cu care au fost achiziţionate 12 panouri solare.

Este pentru primele dăţi când începe să se bage apă caldă la duşurile din staţiunile balneare din ţară. În Staţiunea Lacul Sărat, în cei 150 de ani de existenţă, s-a mers numai cu apă rece. Deşi, în trecut, exista posibilitatea să se realizeze instalaţii pentru apă caldă, nimeni nu s-a gândit să le facă. În ultimii 6-7 ani, lumea a început să solicite apă caldă la duşurile din Lacul Sărat. Ne-am fi dorit să facem investiţia acum vreo 3-4 ani de zile, dar nu am avut bani.

Anul trecut a venit pandemia, dar anul acesta am făcut tot posibilul şi am rezolvat-o. Am cumpărat 12 panouri solare, cu ajutorul cărora reuşim să ridicăm temperatura apei undeva la 40 şi ceva de grade. Începând din acest sezon, o zonă de duşuri va funcţiona cu apă caldă, iar o alta cu apă rece. Am lăsat şi o zonă cu duşuri reci, pentru că sunt turişti care vor să facă baie cu apă rece, a spus Sorin Boşneag pentru Agerpres.

Dusuri cu apa calda in statiunea Lacul Sarat
Dusuri cu apa calda in statiunea Lacul Sarat

În plus, deschiderea sezonului estival din Staţiunea Lacul Sărat a fost programată pentru data de 29 mai, iar Sorin Boşneag își dorește ca vremea să ţină cu turiştii, iar vara „să fie cât mai lungă şi plină de soare”.

Sper ca vremea să fie bună, ca să putem deschide mâine în bune condiţii. Preţul biletului de intrare este de 15 lei pentru adulţi, de 6 lei pentru copii şi de 10 lei pentru cei care solicită pat. În ceea ce priveşte zona de paturi, aş vrea ca lumea să înţeleagă că nu putem oferi salteluţe ca la mare, pentru că, după utilizare, ele ar trebui aruncate. Turiştii vin după baia de nămol, se aşează pe saltea şi o distrug. Practic, aici este o situaţie diferită de cea de la mare sau din alte părţi. Este nămolul acesta sapropelic care are anumite proprietăţi. Dacă iau mereu saltele şi le arunc, ar trebui să scumpesc şi mai mult preţul, lucru pe care nu îl doresc, a mai spus Sorin Boşneag.

Urmăriți Impact.ro și pe