Venituri de câteva sute de lei pe lună şi case de vacanţă în ţări exotice. Declaraţiile de avere ale parlamentarilor, o ruşine

Cristian Cojocaru 22.02.2021, 16:43
Venituri de câteva sute de lei pe lună şi case de vacanţă în ţări exotice. Declaraţiile de avere ale parlamentarilor, o ruşine

Mandatul câștigat de unii parlamentar poate reprezenta o importantă oază financiară. Potrivit declarațiilor, până acum au beneficiat de venituri de doar câteva sute de lei pe lună însă își permit case de vancanță în țări exotice.

Venituri de câteva sute de lei încasate de parlamentari

Potrivit declarațiilor de venit ale parlamentarilor, aceștia beneficiază de salarii mai mici decât minimul pe economie. Conform documentelor, este și cazul lui Darius Pop, care face parte din partidul AUR. Înainte de a deveni parlamentar, acesta nu avea nici o sursă de venit, astfel că, declarația sa a rămas complet goală.

Nici la categoria datorii, acesta nu a completat nimic, arătând că nu are bunuri, credite sau împrumuturi bancare. Un alt nume pe aceeași listă este al lui Călin Blabașciuc din cadrul aceluiași partid. Singurii bani pe care îi câștigă sunt cei din salariul de parlamentar. Potrivit declarației sale de venit, nu avea nici un venit și nu deținea vreo sursă de bani.

Misterul veniturilor din cadrul AUR, continuă cu Mihai Lasca. Câștigul de anul trecut al parlamentarului arată suma de 18.000 de lei pe an, iar după un calcul simplu, reiese că venitul său lunar era doar de 1.500 de lei. Cunoscut pentru declarațiile sale misogine, senatorul Sorin Lavric  a avut un venit de 6.500 de lei anul trecut, bani care provin dintr-un premiu de la Uniunea Scriitorilor, la care se mai adaugă suma de 3.900 de lei care reprezintă salariul său de cadru didactic.

Potrivit declarațiilor de venit completate de către unii parlamentari, se arată că aceștia nu câștigau mai mult de minimul pe economie
Potrivit declarațiilor de venit completate de către unii parlamentari, se arată că aceștia nu câștigau mai mult de minimul pe economie

Are casă de vacanță dar salariul minim pe economie

Singurul venit declarat pentru anul 2020 în cazul deputatului UDMR, Hajdu Gabor este de 4.200 de euro, bani care provin dintr-o chirie. Deși situația sa materială este una precară, deputatul a reușit să împrumute partidul cu bani, cotizând cu suma de 123.000 de lei la Organizația UDMR Miercurea Ciuc.

Fantasticul abia acum se produce, când deputatul PSD Radu Mihai Cristescu a declarat un venit de 1.462 de pe an. Totuși, din salariul său lunar de 121 de lei, reușește să fie chibzuit în așa fel încât poate întreține casa de vacanță pe care o deține în America Centrală încă din anul 2018. Tot din partea PSD vine și Adrian Alda care a reușit perfomanța de a întreține două apartamente dar și trei mașini fără a avea vreo sursă de venit. Chiar dacă nu câștiga nimic înainte de a deține funcția de deputat, Alda a reușit să se împrumute de la două persoane cu suma de 110.000 de lei.

Parlamentul pare a fi unul dintre locurile cu cele mai bune locuri de muncă. Astfel, deputatul PNL Laurențiun Nicolae Cazan a reușit ca în urma câștigului său lunar de doar 3.000 de lei să obțină un împrumut pe o perioadă de un an în valoare de 300.000 de lei. Lista poate continua cu mai multe nume în aceeași situație, pe baza faptului că în Camera Deputaților se află mai mulți parlamentari ale căror venituri declarate în ultimul an fiscal nu depășesc valoarea a 2.300 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI