Vasile Dîncu a făcut anunțul. Se modifică legea securității naționale și cibernetice

Mihnea Tălău 22.02.2022, 17:01
Vasile Dîncu a făcut anunțul. Se modifică legea securității naționale și cibernetice

Pachetul de legi privind modificarea legislaţiei referitoare la securitatea naţională şi cibernetică este gata, iar săptămâna viitoare se va stabili un calendar pentru adoptarea sa de urgenţă, a declarat marți, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu. El a subliniat că este vorba despre modificări legate de mecanismele operative şi nu schimbări esenţiale.

Modificări pentru situațiile opertative, de urgență

Sunt măsuri care se iau pe fondul escaladării conflictului dintre Rusia și Ucraina. Ministrul spune însă că nu sunt modificări de esență ci unele pentru situațiile de urgență.

„Cred că sunt gata proiectele, le-am discutat şi cu celelalte instituţii şi o să luăm, probabil, în discuţie săptămâna viitoare începerea unui parcurs de urgenţă. Nu sunt modificări importante, sunt modificări care să permită în situaţii de urgenţă, de exemplu, să facem diferite lucruri: este o lege legată de rezervele statului, una legată de funcţionarea în situaţii de urgenţă interinstituţional, care ţin de mecanisme operative

Nu avem prescripţii speciale, nu există schimbări esenţiale faţă de ce există în legea legată de mobilizarea populaţiei pentru apărarea patriei”, a explicat Vasile Dîncu.

„Nu va fi război pe teritoriul României”

Cât despre conflictul dintre Rusia și Ucraina, ministrul Apărării recomandă populației să stea liniștită, căci nu va fi război pe teritoriul României. Mai mult, el spune că țara noastră nu se așteaptă la fluxuri majore de refugiați, în cazul unui conflict dintre Rusia și Ucraina.

Ucraina invinovateste Ruisa pentru atacurile informatice

Dîncu este de părere că încă mai  mai sunt șanse pentru o rezolvare pe cale diplomatică a conflictului, că trebuie să vorbească „diplomații nu militarii”.

El a conchis că în cazul unui conflict în Ucraina toată zona va fi afectată, numai că asta nu înseamnă că va fi un război pe teritoriul României.

Oricum, ministrul Dîncu a dat asigurări că ţara noastră poate primi peste 500.000 de refugiaţi, în cazul în care conflict din Ucraina, escaladează.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...