Vara își intră în drepturi. Prognoza meteo anunță un weekend extrem de cald în România

Ana Anitoiu 03.06.2022, 08:48
Vara își intră în drepturi. Prognoza meteo anunță un weekend extrem de cald în România

Vara își intră în drepturi în țară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat un weekend extrem de cald în România. Însă, cei care speră să poată avea activități în aer liber ar putea fi dezamăgiți, deoarece sunt șanse mari să plouă în acest sfârșit de săptămână.

Prognoza meteo pentru vineri

Conform ANM, vineri, maximele se vor situa între 27 și 31 de grade Celsius în Maramureș, Crișana și Banat. Minimele se vor situa între 11 și 18 grade Celsius. Sunt estimate șanse ridicate de ploi în Banat și Crișana.

Temperaturi maxime similare, cuprinse între 26 și 31 de grade Celsius, vor fi și în Transilvania. Minimele vor fi între 9 și 17 grade Celsius și vor fi șanse de ploi abundente cu descărcări electrice pe tot parcursul zilei.

În Oltenia, Muntenia și Dobrogea, maximele vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade Celsius, iar minimele între 14 și 19 grade Celsius. Meteorologii au precizat că va exista o probabilitate ridicată să plouă în aceste regiuni.

Vremea se va încălzi ceva mai mult decât în Moldova, unde vor fi temperaturi maxime între 27 și 33 de grade Celsius și minime între 14 și 20 grade. Șansele de ploaie vor rămâne la fel de ridicate ca și în restul săptămânii.

Prognoza meteo anunta un weekend extrem de cald in Romania
Sansele de ploaie, ridicate

Cum va fi vremea sâmbătă

Potrivit meteorologilor de la ANM, temperaturile maxime vor fi între 27 și 32 de grade Celsius, sâmbătă, în Banat, Crișana și Maramureș. Însă, probabilitatea de ploi și descărcări electrice va rămâne la fel de mare.

Maximele vor române aproape la fel ca vineri în Transilvania, cu o medie de 25-31 grade Celsius. Media regională a minimelor va fi situată între 9 și 16 grade Celsius.

În Muntenia și Oltenia, temperaturile maxime se vor situa între 26 și 33 de grade Celsius, iar cele minime între 14 și 20 de grade Celsius, iar probabilitatea de ploi va rămâne ridicată. În Dobrogea, vor fi maxime situate între 26 și 32 de grade Celsius.

Vremea se va răci ușor în Moldova. Maximele vor coborî puțin, până la valori situate între 24 și 31 grade Celsius. Însă, meteorologii au avertizat că vor fi în continuare șanse de ploi puternice.

Prognoza meteo pentru ziua de duminică

Pe de altă parte, duminică se va înregistra o ușoară răcire a vremii în unele zone din țară. În Maramureș, Banat și Crișana, temperaturile maxime se vor situa între 24 și 30 de grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între 13 și 15 grade în prima regiune și între 14-18 grade în celelalte două.

În ceea ce privește Transilvania, vor fi înregistrate temperaturi maxime cuprinse între 23 și 30 de grade Celsius și minime de 12-16 grade Celsius. Șansele de ploi cu descărcări electrice vor rămâne la fel de mari ca în ziua anterioară.

Vremea va rămâne aproape la fel în Oltenia și Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa între 26 și 32 de grade Celsius. În Dobrogea, maximele vor atinge valori cuprinse între 24 si 32 grade Celsius, iar probabilitatea de ploi torențiale va fi ridicată în toate cele trei regiuni.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...