Valul patru de Covid-19 blochează întreaga secție de ATI de la Craiova. 25 de persoane în stare foarte gravă așteaptă pe holurile spitalului

Alexandrina Toader 27.09.2021, 11:11
Valul patru de Covid-19 blochează întreaga secție de ATI de la Craiova. 25 de persoane în stare foarte gravă așteaptă pe holurile spitalului

Cifrele sunt extrem de îngrijorătoare: toate cele 20 de paturi pentru adulți sunt ocupate, în condițiile în care alte 25 de persoane în stare gravă și foarte gravă așteaptă pe holurile spitalului, iar ambulanțele aduc în continuare pacienți. Doar în cursul nopții trecute, doi pacienți internați au decedat în la spital.

Valul patru de Covid-19 blochează întreaga secție de ATI de la Craiova

Peste 50 de persoane cu COVID-19 în stare gravă se aflau luni dimineața la Spitalul Județean de Urgență Craiova, iar doi dintre ei sunt copii cu vârsta până în doi ani. Medicii de la SJU Craiova se confruntă cu o situație fără precedent: secția de terapie intensivă a spitalului este plină până la refuz de pacienți infectați cu Sars-Cov 2, iar numărul celor care au nevoie urgentă de un loc în spital crește de la oră la alta.

La ora actuală, secția este ocupată în proporție de 100%, toate persoanele beneficiază de ventilație, iar alți 25 de oameni așteaptă în izolatorul Unității de primiri urgențe.

Situația fără precedent a determinat conducerea spitalului să ia măsuri urgente: vechea Unitate de Primiri Urgențe, care se afla în proces de reabilitare, a fost redeschisă în regim de urgență pentru a face loc altor pacienți care au nevoie de ventilație. Numărul celor care se află în așteptare pentru internare este de două ori mai mare acum față de cel înregistrat în momentul în care valul 3 de coronavirus a lovit România.

Valul patru de Covid-19 blocheaza intreaga sectie de ATI de la Craiova
Valul patru de Covid-19 blocheaza intreaga sectie de ATI de la Craiova

A trebuit să luăm rapid o decizie și anume să redeschidem rapid Unitatea de Primiri Urgențe, sectorul vechi, care a fost reabilitat recent, am făcut recepția efectiv aseară, am reușit să deschidem acolo sectorul si să mutăm o parte din pacienții în stare gravă.

În cursul dimineții am reușit să transferăm trei pacienți, iar doi pacienți au murit. Practic nu am putut muta decât 8 pacienți, peste acest număr instalația de oxigen nu ar mai fi putut face față. Instalațiile noastre de oxigen funcționează la capacitate maximă, a declarant Laurențiu Ivanovici.

Spitalul Județean de Urgență Craiova este cel mai mare din Oltenia și are în total, 20 de paturi în Secția ATI pentru adulți și două pentru copii.

Urmăriți Impact.ro și pe