Angajații Spitalului Județean de Urgență din Craiova, cercetați pentru neglijență în serviciu, după ce un pacient a fost declarat mort, din greșeală

Alexandrina Toader 15.09.2021, 10:53
Angajații Spitalului Județean de Urgență din Craiova, cercetați pentru neglijență în serviciu, după ce un pacient a fost declarat mort, din greșeală

Medicii, asistenții și ceilalți lucrători de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, implicați în confuzia creată în cursul zilei de duminică, privind posibilul deces al unui pacient internat în spital, vor fi cercetați de procurori pentru neglijență în serviciu.

Angajații Spitalului Județean de Urgență din Craiova, cercetați pentru neglijență în serviciu

Oamenii legii încadraseră inițial fapta la ucidere din culpă, dar după ce s-a stabilit că persoana în cauză nu a decedat, încadrarea a fost schimbată, iar cercetările se vor desfășura de către polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

În cursul zilei de  duminică, un bărbat din județul Dolj a fost declarat mort, deși acesta traia și era internat la terapie intensivă. Greșeala a aparținut personalului medical de la Spitalul de Urgență Craiova, iar medicul care conduce secția a prezentat scuze familiei și a dat vina pe volumul uriaș de muncă din secție.

Oamenii legii din localitatea în care are domiciliul respectivul bărbat au fost anunțați și ei, inițial, de către cadrele medicale din spital, că bărbatul a decedat. Polițiștii au întocmit un dosar penal și au extins cercetările și pe parcurs au fost informați cu privire la confuzia efectuată.

Angajatii Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova, cercetati pentru neglijenta in serviciu
Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti. De asemenea, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cauzei decesului.

Ulterior, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoana decedată este o altă persoană, un bărbat de 88 de ani, din Craiova şi că bărbatul de 78 de ani, din Cioroiaşi, trăieşte, fiind internat în unitatea medicală respectivă, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

La finalizarea cercetărilor va fi propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă. În paralel, familia persoanei declarate, în mod eronat, decedate ia în calcul să acționeze să depună plângere la Colegiul medicilor pentru gafa pe care au făcut-o cadrele medicale.

Urmăriți Impact.ro și pe