Un bărbat din Botoșani a băut spirtul de la Primiri Urgențe și a fugit. Fusese adus cu ambulanța la spital

Iancu Andreea 20.05.2021, 13:18
Un bărbat din Botoșani a băut spirtul de la Primiri Urgențe și a fugit. Fusese adus cu ambulanța la spital

Un bărbat din Botoșani pare desprins dintr-o provocare de pe Youtube, după ce a băut spirtul de la unitatea Primiri Urgențe. Acesta fusese adus cu ambulanța la spital, însă a decis să plece fără știrea cadrelor medicale, după ce a consumat o sticlă de spirt medicinal. Cazul acestuia nu este unul singular, românii fiind cunoscuți pentru faptul că, din lipsa banilor, ajung să opteze pentru astfel de produse alcoolice pentru a-și satisface plăcerile.

A băut spirtul de la Primiri Urgențe și a fugit. Cum a reușit un bărbat din Botoșani să plece din spital

O nouă poveste apărută în zona Moldovei se adaugă la celebrele istorisiri legate de capacitatea localnicilor de a consuma alcool. Recent, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Botoșani, a uimit cadrele medicale de la Primiri Urgențe după ce a băut spirtul găsit în cabinet și apoi a fugit din spital. După ce a fost adus cu o ambulanță la spital, bărbatul ar fi devenit agresiv verbal cu cadrele medicale, care l-au lăsat nesupravegheat pentru câteva minute. La scurt timp, acesta a fost de negăsit.

Cu toate că bărbatul dispăruse, medicii au putut observa că o sticlă de spirt medicinal fusese golită înainte de plecare omului. Cel mai probabil, acesta a consumat alcoolul, destinat uzului extern, lăsând în urmă doar sticla goală. Cadrele medicale nu i-au mai dat de urmă bărbatului, care a părăsit spitalul după ce s-a asigurat că își potolește setea.

Un bărbat din Botoșani a băut spirtul de la Urgențe și a fugit
Consumul de spirt medicinal, un obicei din cele mai vechi timpuri

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei spirt medicinal

Obiceiul de a consuma spirt este unul cunoscut din cele mai vechi timpuri, fiind adesea folosit de persoanele care suferă de alcoolism. Se cunoaște tehnica de a trece lichidul medicinal prin vată sau alte materiale, astfel încât să fie într-o măsură filtrat. Totuși, specialiștii avertizează cu privire la riscurile la care este expus organismul uman în cazul consumului de spirt medicinal. În plus, și alcoolul contrafăcut este dăunător și poate duce la deces.

Este foarte periculos să bei spirt, de aceea tragem încă un semnal de alarmă, să nu utilizați alcool sanitar de proveniență necunoscută sau care nu e destinată utilizării sanitare. Aceste cazuri sunt extrem de severe. Au un pronostic extrem de rezervat. Ne-am mai confruntat în 2013 cu un asemenea caz, tot în această zonă. Atunci 30 de persoane și-au pierdut viața din cauza alcoolului contrafăcut, a explicat Tudor Ciuhodaru, un medic celebru.

Specialistul a tras un semnal de alarmă cu privire la consumul de alcool metilic, extrem de toxic pentru oameni. Acesta a precizat că o doză de numai 30 de mililitri poate fi letală. În plus, faptul că este incolor poate duce la confuzie cu alcoolul etilic. Concluzia medicului este că alcoolul ar trebui verificat înainte de a fi consumat.

În clinică, după o perioadă de latență de la 1 la 36 de ore apar fenomene grave, rapid mortale, caracterizate prin dureri de cap, tulburări de vedere mergând până la orbire, cele digestive și alterarea stării generale, a declarat Tudor Ciuhodaru pentru Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...