Valeriu Gheorghiță ne asigură că imunitatea dată de vaccin durează mai mult de un an. Când va fi pandemia sub control

Stan Filon 21.02.2021, 20:40
Valeriu Gheorghiță ne asigură că imunitatea dată de vaccin durează mai mult de un an. Când va fi pandemia sub control

Vin vești bune pentru toți românii care aleg să se vaccineze împotriva coronavirusului! Șeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a venit cu ultimele detalii legate de perioada în care cei imunizați vor ține temutul virus la distanță de ei!

Valeriu Gheorghiță a spus că imunitatea poate dura mai mult de un an, după vaccinare

Medicul estimează că imunitatea căpătată în urma vaccinării împotriva COVID durează cel puțin un an! Acesta consideră, de asemenea, că dacă se menține ritmul actual al vaccinării populației, la finalul anului pandemia de coronavirus va fi sub control. „Cred că la sfârșitul anului putem aprecia că pandemia este sub control”, a mai arătat Valeriu Gheorghiță.

Studiile până la acest moment arată că răspunsul imun căpătat în urma vaccinului este „cât se poate de bun” timp de opt luni, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță vineri seară, la Digi24. „Timpul de răspuns imun va fi cu siguranță mai mare de un an”, estimează șeful campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghita a spus ca imunitatea poate dura mai mult de un an, dupa vaccinare
Valeriu Gheorghita a spus ca imunitatea poate dura mai mult de un an, dupa vaccinare

Cât este de important rapelul

Medicul a vorbit despre importanța rapelului. Valeriu Gheorghiță spune că cea de a doua doză de vaccin este de fapt un booster care asigură imunitatea pe o perioadă mai lungă de timp, tocmai de aceea este important ca oamenii să nu renunțe la cea de a doua doză de vaccin.

Valeriu Gheorghiță anticipează că România va atinge pragul de vaccinare de 70% până în luna septembrie, dacă între timp nu apare o variantă a coronavirusului care să nu răspundă la vaccin. Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinurile folosite în România și-au dovedit eficiența chiar ți în cazul noii tulpini de coronavirus apărută în Marea Britanie, care s-a dovedit a fi mult mai contagioasă.

O nouă tulpină de coronavirus descoperită în California

Între timp, o altă tulpină dezvoltată din cea din Marea Britanie a apărut în California, iar oamenii de știință încă nu știu foarte multe despre ea. S-a descoperit, de fapt, că 44% dintre cazurile depistate în luna ianuarie în California aveau această mutație.

Poate și de aceea, California a trecut pe primul loc la mortalitatea provocată de coronavirus în Statele Unite ale Americii, cu aproape 46 de mii de decese. În ce priveşte numărul de cazuri, California este în prezent statul cel mai afectat din Statele Unite, totalizând 3.454.751 de contagieri, de două ori mai mult decât New York.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...