Valeriu Gheorghiță anunță că numărul persoanelor vaccinate l-a depășit pe cel al oamenilor infectați cu Covid. ”E o zi importantă pentru România”

Iancu Andreea 20.02.2021, 18:46
Valeriu Gheorghiță anunță că numărul persoanelor vaccinate l-a depășit pe cel al oamenilor infectați cu Covid. ”E o zi importantă pentru România”

O veste bună a fost anunțată astăzi în România. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, a transmis că numărul persoanelor vaccinate l-a depășit pe cel al oamenilor infectați cu Covid. Medicul militar și-a exprimat aprecierea cu privire la reușita stabilită în țara noastră și a oferit detalii despre acest subiect.

Numărul persoanelor vaccinate, mai mare decât cel al infectaților cu Covid

Evoluția pandemiei în țara noastră pare să se îndrepte pe drumul cel bun. Cu un al treilea vaccin disponibil pentru imunizare, românii încep să se apropie de o eventuală normalitate. Astăzi, medicul militar Valeriu Gheorghiță, care se ocupă de coordonarea campaniei naționale de vaccinare anti-Covid a dat o nouă veste bună. Oficialul român a transmis că numărul persoanelor vaccinate l-a depășit pe cel al oamenilor care au fost testați pozitiv pentru Covid-19.

Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13:00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt. Le mulțumesc tuturor pentru opțiunea de a se vaccina și, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare cu eficiență, într-un mediu favorabil și sigur, a afirmat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Campania de vaccinare din România se află la cea de-a doua etapă
Campania de vaccinare din România se află la cea de-a doua etapă

Când ar putea debuta cea de-a treia etapă în campania de vaccinare

Peste 550.000 de persoane au primit deja ambele doze de vaccin, conform schemei de imunizare, cu unul dintre vaccinurile disponibile în centrele de vaccinare. Totodată, în total, aproximativ 780.000 de români s-au imunizat în total, o parte dintre aceștia primind deocamdată prima doză. Medicul militar Valeriu Gheorghiță este optimist și consideră că putem învinge pandemia cu fiecare om care se imunizează. Astfel, ne apropiem de finalul acestei perioade atât de dificile pentru noi toți.

Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuși să ne bucurăm de o viața normală, alături de cei dragi, a precizat el.

Pe de altă parte, țara noastră se află în prezent la cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare, în care au liber la imunizare persoanele vârstnice și cele cu boli cronice, precum și cetățenii care fac parte din personalul esențial. În prima etapă au avut voie să se imunizeze medicii și personalul medical. Astfel că restul cetățenilor vor avea undă verde la vaccinare abia în etapa a treia. Coordonatorul Valeriu Gheorghiță a spus că în luna aprilie ar putea debuta și cea de-a treia etapă. În luna martie ar urma să înceapă așadar înscrierile în platformă, creându-se liste de așteptare.

În total, în România, până la data de 20 februarie 2021, au fost confirmate 777.276 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, în timp ce 722.484 de pacienți au fost declarați vindecați. Numărul persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin a atins tot astăzi cifra de 788.508.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...