Valeriu Gheorghiță, despre cum se va face vaccinarea în şcoli. „Promovăm conceptul de imunizare la nivelul întregii familii”

Stan Filon, Gabriel Peneș 24.08.2021, 17:06
Valeriu Gheorghiță, despre cum se va face vaccinarea în şcoli. „Promovăm conceptul de imunizare la nivelul întregii familii”

Începerea școlii îi poate pune în pericol pe membrii familiei elevului infectat, astfel că autoritățile au decis ca vaccinarea elevilor de peste 12 ani să se poată face și în școli. Tot în școli pot veni să se vaccineze și părinții elevilor, dar și bunicii lor, care au același domiciuliu. Valeriu Gheorghiță promovează astfel conceptul de imunizare la nivelul întregii familii.

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre cum se va face vaccinarea în şcoli

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță a vorbit despre riscurile crescute la infectarea cu coronavirus a familiilor cu copii! ”Este important să promovăm conceptul de imunizare la nivelul întregii familii, deoarece există riscul că un copil care se infectează să transmită virusul membrilor familiei. Familiile care au copii preșcolari au un risc de 15% mai mare să înregistreze îmbolnăviri prin Covid, cele cu copii de la clasele primare în sus au risc de 20- 25% pentru cazuri în interiorul familiei. Se confirmă că transmiterea e și de la copii la părinți și bunici”, a afirmat Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a explicat cum se va desfășura imunizarea în școli. trebui specificat faptul că elevii care vor să se vaccineze împotriva coronavirusului trebuie să fie însoțiți de unul dintre părinți sau aparținători legali.

Valeriu Gheorghita, despre cum se va face vaccinarea in scoli
Valeriu Gheorghita, despre cum se va face vaccinarea in scoli

Familiile cu copii, mai expuse riscului de îmbolnăvire

„În ceea ce privește vaccinarea în unitățile de învățământ, preocuparea de bază este aceea de a crește accesul la vaccinare al tuturor celor care vor să se vaccineze. Mă refer la copiii eligibili, cu vârsta de peste 12 ani. Vor avea posibilitatea să se vaccineze și cadrele didactice, dar și părinții și bunicii care locuiesc la aceeași adresă.

Vor fi unități de învățământ unde se vor organiza cabinete de vaccinare de sine stătătoare, care să funcționeze pe perioada cât e adresabilitate în rândul unității de învățământ. Acolo unde unitatea de învățământ are un centru de vaccinare în apropiere nu se justifică să se organizeze altul.

În urban și rural, principala logistică care asigură accesul la vaccinare va fi cu echipe mobile. Fiecărei unitate de învățământ îi va fi alocată o unitate mobilă, și unitatea va centraliza periodic persoanele care vor să se vaccineze”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Varianta Delta afectează copiii și tinerii

Varianta Delta a coronavirusului se spune că afectează mai mult tinerii și copiii! Autoritățile s-au pregătit pentru valul patru al pandemiei cu mai multe paturi destinate copiilor și tinerilor, după cum a recunoscut ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

”Știm că varianta Delta afectează mai mult tinerii și copiii și am solicitat numărul maxim de paturi destinate îngrijirii copiilor. Avem 340 de paturi de Terapie Intensivă pentru adulți, iar DSP a raportat că pot pune 110 paturi ATI pentru copii. E important de menționat că copiii infectați cu COVID pot fi internați și în saloanele pentru adulți. Facem apel la populație să meargă să se vaccineze. Ne poate feri de o încărcătură a sistemului sanitar”, a spus ministrul Sănătății, Ioana Moldovan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...