Valeriu Gheorghiţă, avertisment serios pentru români. E mai grav decât se credea

Stan Filon 05.11.2021, 14:08
Valeriu Gheorghiţă, avertisment serios pentru români. E mai grav decât se credea

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a venit cu statistici îngrozitoare legate de numărul de decese din România, care a dus țara noastră pe locul 1 mondial! Acesta face comparație între România și alte state europene, unde vaccinarea este de peste 90%, iar realitatea este una cruntă!

Valeriu Gheorghiță, avertisment crunt privind numărul de decese cauzate de covid

Valeriu Gheorghiță a spus că numărul de persoane vaccinate trebuie să crească, mai ales că vine sezonul rece. Oficialul spune că numărul mic de vaccinări, coroborat cu anotimpul rece, va face ca situația să devină și mai gravă decât este! Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că dacă nu va crește numărul persoanelor imunizate, va crește alarmant numărul de noi infectări!

“Nu avem cum să avem o predictibilitate din punct de vedere epidemiologic, pentru că imunizarea la nivel colectiv nu este suficient de mare încât să putem, pe de o parte controla evoluţia acestui val epidemic, a acestui val 4, pentru că suntem în sezon rece şi lucrurile se vor accentua din acest punct de vedere, în sensul în care expunerea şi interacţiunea apropiată dintre persoane va creşte, vine momentul în care mai mulţi vor sta în spaţii închise, vor fi mai puţin aerisite ca urmare a temperaturilor scăzute de afară şi, evident, din acest punct de vedere riscul de infectare se menţine, ba chiar se creează un mediu propice, care practic favorizează şi întreţine transmiterea virusului.

Valeriu Gheorghita, avertisment crunt privind numarul de decese cauzate de covid
Valeriu Gheorghita, avertisment crunt privind numarul de decese cauzate de covid

”Dispare aproape o generaţie de bunici”

În zilele acestea, aşa cum s-a mai spus şi accentuez şi eu, pentru că este o dramă incredibilă, dispare aproape o generaţie de bunici, o generaţie de vârstnici, o generaţie de seniori, din cauza faptului că rata de vaccinare este mult prea redusă la această grupă de vârstă”, a transmis Valeriu Gheorghiță.

Acesta a făcut și o comparație între România, unde gradul de vaccinare a depășit puțin 30%, și alte state europene unde a fost vaccinată peste 90% din populație. Situația este dramatică, iar diferențele sunt enorme!

Astfel, media deceselor din ultimele șapte zile la un milion de locuitori este de 50 de ori mai mare în România decât în Danemarca și de 60 de ori mai mare decât în Portugalia, țări care au rată de acoperire vaccinală de peste 80-90%, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță. Recunoaște că asistăm la o dramă incredibilă și avertizează că trendul se va menține.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...