Se schimbă regulile. Cum vor fi luate de acum restricțiile în Germania. Autoritățile au anunțat că nu se va mai ține cont doar de numărul de cazuri de covid.
Nu doar numărul de cazuri noi de Covid-19 va fi luat în calcul în momentul în care se vor aplica noi măsuri anti-pandemie. Un document de la Institutul Robert Koch (RKI) explică cum vor fi luate de acum restricțiile în Germania, anunță The Local. Un criteriu nou ce ar urma să fie introdus este numărul spitalizărilor.
Modificările au apărut în contextul în care numărul de infectări noi cu SARS-CoV-2 este într-o continuă creștere, chiar dacă cifrele raportate zilnic sunt încă mici. Luni au fost raportate 324 de cazuri de Covid pentru ultimele 24 de ore, o creştere cu 53% comparativ cu săptămâna precedentă. Totodată, au fost înregistrate şi două decese în aceeaşi perioadă.
În ultimele șapte zile, incidența a ajuns la 6,4 cazuri de Covid-19 la 100.000 de persoane, cea mai mare valoare înregistrată din 24 iunie. Până acum, statele germane au folosit rata incidenţei pentru a determina ce fel de restricţii să impună. Citând un document oficial RKI, rapoartele afirmă că „mai mulţi factori ar fi necesari pentru evaluare, dar ponderea dintre ei s-ar schimba”.
Un raport din Bild arată că specialiștii de la Institutul Robert Koch (RKI) se așteaptă la o „scădere a cazurilor severe” și solicită o „concentrare mai puternică asupra consecințelor infectării”, chiar și a formelor grave ce necesită spitalizare, decese și efecte pe termen lung. Potrivit RKI, o înăsprire a restricţiilor nu mai este justificabilă datorită ratei mare de vaccinare.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Cu toate astea, Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că incidența de șapte zile va rămâne unul dintre factorii importanți analizați de autorități.
„Incidenţa nu a fost niciodată singurul parametru pentru evaluarea situaţiei pandemice. Este şi va rămâne unul important”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.
Până în acest moment, puțin peste 58% din populația Germaniei a fost vaccinată cu cel puțin o doză a vaccinului anti-Covid-19, iar un procent de 42,1% a făcut și rapelul. Există mai mulți politicieni și experți în sănătate care au cerut statelor germane să nu mai pună atât de mult accentul pe rata de incidenţă.
Răspândirea rapidă a tulpinei Delta rămâne un motiv serios de îngrijorare, mai ales în cazul persoanelor neimunizate. Săptămâna trecută, varianta indiană a SARS-CoV-2 a devenit tulpina dominantă în Germania şi este de aşteptat că numărul de cazuri să crească în continuare.