„Vaccinarea la chiuvetă”, dată de gol de o cameră ascunsă de polițiști. Ce truc folosea asistenta, în schimbul a 400 de euro VIDEO

Cătălina Burghelea, Paul Dobrescu 22.12.2021, 07:03
„Vaccinarea la chiuvetă”, dată de gol de o cameră ascunsă de polițiști. Ce truc folosea asistenta, în schimbul a 400 de euro VIDEO

„Vaccinarea la chiuvetă” devine fenomen internațional. Nu doar în România se practică această metodă falsă de imunizare, ci și în Italia sau Franța. Cel mai recent caz a fost surprins cu o cameră ascunsă de polițiști într-un centru de vaccinare din Sicilia. Înșelăciunea i-a băgat după gratii pe cei care au solicitat certificate fictive și pe asistenta care i-a ajutat.

„Vaccinarea la chiuvetă”, filmată cu o cameră ascunsă

Mai multe persoane anti-vaccinare din Sicilia au obținut certificate de sănătate false prin vaccinarea la chiuvetă. Documentul este obligatoriu pentru unele profesii, a anunțat poliția locală, marți.

Trei anti-vacciniști, inclusiv asistenta medicală și un lider local al mișcării cunoscute în Italia sub numele de „No-Vax”, au fost arestați și sunt acuzați de corupție și fals.

Cum scăpa asistenta de serul din seringă

Poliția a folosit o cameră ascunsă pentru a filma o asistentă de la un centru important de imunizare, despre care s-a aflat că primea bani în schimbul vaccinării false. Personalul medical a fost surprins în timp ce golea seringa de vaccin într-un șervețel înainte de a introduce, pentru scurt timp, acul în brațul pacientului. Aproximativ o duzină de permise de sănătate au fost obținute în acest mod, inclusiv de către un polițist. Presa locală a raportat că oamenii au plătit până la 400 de euro fiecare pentru serviciu.

„Am dezvăluit comploturile întunecate și frauduloase ale acestor oameni anti-vacciniști, care nu ezită să încalce legea”, a declarat comisarul de poliție din Palermo, Leopoldo Laricchia, într-un comunicat, notează Nationalpost.

”Vaccinarea la chiuvetă” s-a extins si in Republica Modova. Trei persoane au fost retinute

Certificatul verde, obligatoriu în Italia

În efortul de a reduce infecțiile cu noul coronavirus, guvernul italian a făcut vaccinările obligatorii pentru angajații din sănătate, învățământ, armată și poliție.

Italia a înăsprit și mai mult restricțiile pentru persoanele care încă nu sunt vaccinate pe 6 decembrie, limitându-le accesul la o serie de locuri și servicii, inclusiv în baruri și restaurante, muzee, cinematografe, cluburi și la evenimente sportive.

Aproximativ 81% dintre italieni au primit una sau două doze, numărându-se printre cele mai mari rate din Europa. Pe măsură ce presiunea vaccinării a crescut, la fel de mult a luat amploare și „vaccinarea la chiuvetă”, cu oameni care încearcă să înșele sistemul.

Un stomatolog s-a prezentat la centrul de vaccinare cu un braț fals

La începutul acestei luni, un dentist s-a prezentat la un centru de vaccinare din nordul Italiei purtând un braț de silicon fals, sperând să păcălească o asistentă să-i facă vaccinul, pentru a obține un certificat de sănătate COVID-19.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, avea o matriță de silicon acoperindu-i brațul adevărat, în speranța că va trece neobservat. Însă, asistenta nu a fost păcălită, iar individul a fost reclamat la poliție. Femeia a declarat presei locale că, atunci când i-a suflecat mâneca, a observat pielea „cauciucoasă și rece”. După ce a fost descoperit, dentistul a încercat să o convingă pe asistentă să închidă ochii. În schimb, l-a denunțat la poliție pentru fraudă.

„Cazul se limitează la ridicol, dacă nu ar fi vorba despre un gest de o gravitate enormă”, a declarat șeful guvernului regional din Piemont, Albert Cirio, într-un comunicat pe Facebook.

Autoritățile condamnă astfel de metode

Acesta a spus că trucul este „inacceptabil în fața sacrificiului pe care întreaga noastră comunitate l-a plătit în timpul pandemiei, în ceea ce privește viețile umane, costurile sociale și economice”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...