Vacanțe mai scumpe pe litoralul românesc. Vești proaste pentru românii care vor veni pe litoral de mâine

Elena Avramescu, Mihai Cheleș 30.06.2021, 15:45
Vacanțe mai scumpe pe litoralul românesc. Vești proaste pentru românii care vor veni pe litoral de mâine

Vacanțe mai scumpe pe litoralul românesc. Românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru o vacanță în stațiunile de la malul mării. De la 1 iulie cresc tarifele la cazare, dar se scumește și pretul la șezlonguri. Majorarea și-o decide fiecare hotelier sau patron în parte, iar procentul variază între 10 și 20 la sută.

Vacanțe mai scumpe pe litoralul românesc

Mercurul din termometre crește, pe zi ce trece, și odată cu el, și prețurile la cazare. Mulți hotelieri consideră data de 1 iulie un prag psihologic ce marchează cu adevărat începerea sezonului estival. Drept pentru care umblă la prețuri.

Este o normalitate să fie diferite prețurile, suntem în sezon intermediar. Am avut sezon slab, iar acum ne îndreptăm spre cele mai căduroase zile, vom vedea o treaptă mai ridicată la sfarsitul lui iulie, început de august. Pe orice meridian, într-o stațiune cand e vârf de sezon se ridică prețurile și dacă mai sunt și evenimente, tarifele cresc, de asta este normal. Tarifele diferă de la hotel la hotel datorită serviciilor oferite în hotel sau pe lângă, distanța față de plajă, parcarea, experientele pe care le pot trăi turiștii. Cluburi, parcuri acvatice. De distracții, restaurante cu experiențe culinare deosebite. Diferența o face și locația, nu doar numărul de stele, a spus Cristian Barhalescu, agent de turism.

Fie că vorbim de Mamaia ori de sudul litoralului, lucrurile nu diferă prea mult. Toți hotelierii vor să câștige, așa că puțini sunt cei care nu majorează tarifele la cazare.

Vacante mai scumpe pe litoralul romanesc
Litoralul românesc

Mamaia și Mamaia Nord rămân zonele cele mai căutate de români. O cameră dublă la un hotel 2 stele în Mamaia care pană astăzi costa în jur de 180 de lei, de mâine va putea fi inchiriată cu 250 de lei. La un hotel de 3 stele unde prețul era 300 de lei pe noapte, va fi de mâine, 400 de lei, în functie de fiecare proprietar în parte. Hotelurile de patru stele au tarife care pornesc de la 130 de euro pe noapte acum și ajung la 350 de euro. Pentru familii cu copii aflate în căutare de facilități există și varianta hotelurilor cu regim all inclusiv. Aici o cameră dubla va costa, de mâine, în jur de 150 de lei pe noapte, ceea ce înseamnă că un sejur de 7 nopți poate ajunge până la 1500 de euro. Și tot în Mamaia dar în zona de nord, un baldachin ajunge pe plajele de fițe și 150-200 de lei.

Șezlongurile se scumpesc și ele. În sud, un șezlong va costa 30 de lei în loc de 25 lei, iar cu cât mergi mai spre nord , tariful poate ajunge și la 100 de lei pe șelong daca vorbim de plajele de fițe. Tarifele se schimbă dacă vorbim de sudul litoralului. În Eforie, Nord sau Sud, o cameră de hotel va putea fi închiriată și cu 200 de lei pe noapte, însă există și variante pentru pretențioși, unde o cameră dublă costa 400 de lei pe noapte.

Turiștii consideră că majorările de tarife nu se impuneau în această perioadă în care mulți turiști sunt încă reticienți atunci când vine vorba de vacanțe, iar ofertele cu care vin vecinii bulgari sunt mult mai bune decât cele de pe litoralul românesc. Asta ca să nu mai punem la socoteală că principala atracție, plaja, a suferit modificări, care a atras nemulțumiri din partea turiștilor. Seamănă cu un deșert iar facilitățile lipsesc cu desăvârșire. Iar vestea proastă este că nu va fi ultima scumpire din acest sezon. Spre sfârșitul acestei luni vom asista la o nouă majorare a tarifelor la cazare pe litoralul românesc.

Vacante mai scumpe pe litoralul romanesc
Hotel Constanța
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...