Veste bună pentru persoanele cu dizabilităţi. Pentru al cincilea an consecutiv, vor beneficia de o zonă de plaje speciale pentru nevoile lor, în Mamaia, Năvodari şi Mangalia

Elena Avramescu, Mihai Cheleș 30.06.2021, 13:14
Veste bună pentru persoanele cu dizabilităţi. Pentru al cincilea an consecutiv, vor beneficia de o zonă de plaje speciale pentru nevoile lor, în Mamaia, Năvodari şi Mangalia

Plaje speciale pentru persoanele cu dizabilităţi. Persoanele cu dizabilităţi au motiv de bucurie, pentru că pot beneficia, pentru al cincilea an la rând, de o zonă de plajă special amenajată pentru nevoile lor, în staţiunea Mamaia. În plus, alte două noi astfel de plaje au fost amenajate în acest sezon estival la Năvodari şi Mangalia, de către o organizaţie nonguvernamentală.

Plaje speciale pentru persoanele cu dizabilităţi

Începând cu 2017, Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa a pus la dispoziţia turiştilor cu nevoi speciale de pe litoral, plaja accesibilizată din Mamaia, cu scopul de a oferi egalitate de şanse şi un turism civilizat, deschis tuturor.

Funcţională din luna august 2017, plaja a atras în staţiunea Mamaia un număr foarte mare de persoane cu nevoi speciale veniţi din ţară şi de peste hotare. Şi anul acesta pentru o şedere cât mai plăcută, turiştii plajei Pupa vor beneficia gratuit de scaunele plutitoare, cu ajutorul cărora pot intra în apa mării fără niciun fel de risc.

Mai mult, plaja este dotată cu locuri de parcare, toaletă accesibilizată, umbrare şi cabină de schimb. Nu am uitat nici de distracţia celor care vin la plajă, aşa că, Asociaţia IPV CONSTANŢA pune la dispoziţie jocuri de societate gigantice (marca INTELECT PARC). În plus, toţi cei care vin pe plajă vor găsi locul magic ‘Amintire de la mare’ – unde se pot fotografia într-un cadru vesel, în acord cu soarele şi marea, găsim notat în comunicat.

Plaje speciale pentru persoanele cu dizabilitati
Plaje speciale pentru persoanele cu dizabilitati

Potrivit sursei citate, pe toată perioada sezonului, voluntarii Asociaţiei Împreună pentru Viitor Constanţa sunt fi vizibili zilnic pe plajă, între orele 9.00 – 18.00. În plus, vor putea acorda ajutor şi informaţii beneficiarilor care au ales să îşi petreacă vacanţa în staţiunea Mamaia. Alte două plaje accesibilizate pentru persoanele cu nevoi speciale urmează să fie deschise, la începutul lunii iulie, la Năvodari şi Mangalia.

Sezonul acesta, venim cu o noutate şi cu două surprize. Am reuşit să ne extindem şi să accesibilizăm încă două plaje. Începând cu data de 1 iulie, ora 10:00, vă invităm pe Plaja Ancuţei din Năvodari, iar de pe data de 2 iulie, ora 10.00, pe Plaja Lebedelor din Mangalia, la inaugurarea acestor locaţii, unde se va amplasa câte un scaun plutitor pentru persoane cu dizabilităţi, mai găsim notat în comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...