Va fi gratuit pentru elevi. Iohannis a promulgat legea

Badea Violeta, Diana Timișoreanu 13.10.2021, 09:28
Va fi gratuit pentru elevi. Iohannis a promulgat legea

Veste bună pentru elevi. Președintele Klaus Iohannis a semnat un act normativ care modifică o importantă lege ce îi vizează pe școlari. Aceasta se va aplica de anul viitor. Iată de ce vor beneficia din partea statului.

Anunț important pentru elevii din România

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, 12 octombrie, actul normativ pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011. Potrivit acesteia, elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de curse speciale și gratuite de la sau până la unitatea de învăţământ.

Toate cheltuielile vor fi acoperite de bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale. Legea va intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 – 2023.

„În municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare sau confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ.

Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale”, spune legea.

Anunt important pentru elevii din Romania
Anunt important pentru elevii din Romania

„Pentru foarte multe familii aceasta este o problemă majoră de care se lovesc zilnic”

Cel care a inițiat această lege este deputatul PNL Robert Sighiartău. Acesta a declarat că se urmărește rezolvarea unei probleme de care se lovesc foarte multe familii în viața de zi cu zi.

„Este vorba de o problemă a transportului de acasă la şcoală şi retur pentru copiii din clasele primare 0-IV în interiorul localităţilor, o chestiune care în acest moment nu este reglementată. Pentru foarte mulţi părinţi, pentru foarte multe familii aceasta este o problemă majoră de care se lovesc zilnic din cauza traficului din ce în ce mai aglomerat.

Traficul sufocant este un fenomen care afectează nu doar marile oraşe, ci se extinde şi în localităţi de mărime medie. Sunt destule statistici relevante şi vedem cu toţii zilnic în localităţile pe care le reprezentăm aici, în Parlamentul României. (…) Este o iniţiativă legislativă care are menirea să îmbunătăţească calitatea vieţii familiilor din România şi a copiilor noştri”, a precizat Robert Sighiartău.

Decrete semnate de Klaus Iohannis

Președintele României a mai semnat o serie de decrete de decorare cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului:

  • Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Roth Ladislau;
  • Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului Avram A. Lupu, domnului Dulberger Claudiu, domnului Fischbach Alfred, doamnei Kaiserman Miriam, domnului Kupferberg Albert, domnului Moscovici Camil, domnului Popa Silviu, domnului Welt Ioan și domnului Zalman Michael;
  • Medalia Națională „Serviciul Credincios” Clasa a III-a doamnei Salamon Golda.
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...