Se dau bani pentru elevi. Care este condiția pentru a primi 50 de lei pe lună

Ana Anitoiu, Gabriel Peneș 11.10.2021, 23:04
Se dau bani pentru elevi. Care este condiția pentru a primi 50 de lei pe lună

Se dau bani pentru o categorie de elevi din România. O propunere legislativă în acest sens a fost adoptată luni de Senat. Iată care este condiția ce trebuie să fie îndeplinită pentru primirea unui tichet valoric de 50 de lei.

Ce categorie de elevi din România primește bani. Condiția necesară

Propunerea legislativă ce a fost adoptată de Senat se referă la modificarea Legii educației fizice și sportului 69/2000. Proiectul prevede ca elevii legitimați la cluburi sportive care se pregătesc pentru competiţii oficiale să primească în fiecare lună câte un tichet valoric de 50 lei pentru acoperirea unor cheltuieli necesare practicării sportului de performanţă.

Această propunere, iniţiată de un grup de parlamentari PSD, a fost adoptată de Senat cu 83 de voturi ”pentru”, 46 ”împotrivă” şi o abţinere.

”Pentru a avea o motivare în sistemul sportiv, trebuie să ai o miză corespunzătoare a muncii, iar tichetele de sportiv vin în ajutorul celor care practică sportul de performanţă, fiind un stimulent financiar în rândul copiilor legitimaţi la structurile sportive”, se arată în expunerea de motive.

Se dau bani pentru elevi. Care este conditia pentru a primi 50 de lei pe luna
Bancnote de 50 de lei numarate de o persoana

Unde pot fi cheltuiți banii pentru elevi

Inițial, ”tichetele de sportiv” ar fi trebuit să aibă valoarea de 150 de lei fiecare, dar suma a fost redusă la 50 de lei, potrivit unui amendament al Comisiei pentru învăţământ tineret şi sport.

Fiecare elev care face sport de performanță are dreptul la un singur tichet pe lună, iar perioada de valabilitate a acestuia este de un an de la data emiterii. Însă, banii nu vor putea fi folosiți oricum și oriunde.

Mai exact, tichetele de sportiv, acordate pe suport de hârtie, vor putea fi folosite doar pentru a acoperi unele cheltuieli în legătură directă cu practicarea unui sport de performanţă. În plus, acestea vor putea fi utilizate exclusiv pe teritoriul României, pentru servicii sau bunuri furnizate de persoane juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului a încheiat un acord în acest sens.

Alte proiecte referitoare la sport adoptate de Senat

O altă propunere legislativă de modificare a aceleiași legi a fost adoptată luni de Senat. Aceasta se referă la posibilitatea Ministerului Tineretului şi Sportului de a organiza Săptămâna Mişcării în România prin direcţiile judeţene pentru tineret şi sport, cluburile sportive, complexuri sportive naţionale şi casele de cultură ale studenţilor, conform Agerpres.

Totodată, un al treilea proiect de modificare a Legii educației fizice și sportului prevede că federaţiile sportive naţionale care primesc finanţare de la bugetul de stat prin intermediul Ministerul Tineretului şi Sportului au obligaţia să deţină o pagină proprie de internet.

Pe această pagină de internet trebuie să existe: statutul federaţiei şi altor acte constitutive, structura organizatorică, conducerea federaţiei, bugetul, programele şi strategiile proprii, regulamentele, lista cluburilor sportive afiliate, dar şi alte materiale de interes public.

Urmează ca toate aceste trei propuneri legislative de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000 să fie dezbătute de Camera Deputaţilor, for decizional.

Urmăriți Impact.ro și pe