Utilitatea nebănuită a pastei de dinți. La ce să o folosești în gospodărie

Anca Manolica 07.09.2022, 12:32
Utilitatea nebănuită a pastei de dinți. La ce să o folosești în gospodărie

Pasta de dinți nu este doar pentru a îți face dinții albi și pentru a promova o bună sănătate dentară. Surprinzător sau nu, aceasta are o mulțime de alte utilități atunci când vine vorba de curățenia în gospodărie. Iată doar câteva moduri practice în care poți apela la pasta de dinți.

Utilizări alternative creative pentru pasta de dinți

Pasta de dinți ne curăță dinții și ne luminează zâmbetul, dar știai că poate face același lucru pentru multe alte obiecte din casa ta? Pasta de dinți negelată, care este de obicei de culoare albă-cenușie, poate fi folosită ca produs de curățare pentru a da strălucire, a deodoriza și a obține o casă mai curată.

Îndepărtează urmele de săpun

Un pic de pastă de dinți pe un burete sau o cârpă umedă va îndepărta depunerile de săpun de pe ușile de duș și cabinele de duș din fibră de sticlă. Clătește cu o cârpă înmuiată în apă curată și lustruiește pentru a preveni petele de apă.

Albește pervazul geamului

Pervazul alb din plastic poate căpăta destul de repede o culoare galbenă neplăcută. Ei bine, folosind o pastă de dinți cu efect de albire poți scăpa de această problemă. Aplică pasta pe o perie, freacă bine și lasă să acționeze circa 30 de minute. Șterge apoi cu o cârpă umedă.

Lustruiește bateriile sanitarelor din baie 

O picătură de pastă de dinți pe o cârpă moale va face ca bateria chiuvetei și a dușului și să arate minunat. Frecați pasta în cercuri mici și apoi lustruiți-o cu o cârpă uscată.

Curăță fierul de călcat sau placa de îndreptat părul

Aceste aparate pot căpăta un strat de gumă de la produsele de păr. Pasta de dinți îndepărtează cu ușurință aceste depuneri fără a deteriora suprafața aparatului. Pune o picătură de pastă de dinți pe o cârpă uscată și șterge acumulările. La final, elimină orice urmă cu o cârpă umedă.

Cum poți folosi pasta de dinți în bucătărie
Cum poți folosi pasta de dinți în bucătărie

Elimină zgârieturile pantofilor

Pune picătură de pastă de dinți pe zona zgâriată a pantofilor din piele, freacă cu o cârpă moale, iar la final sterge cu una umedă. Vei vedea că pielea va arăta ca nouă.

Împrospătează biberoanele

Sticlele bebelușului tău au un miros de lapte acru? Pune puțină pastă de dinți pe peria de biberon în loc de detergent de vase. Freacă și clătește bine. Acest truc este valabil și pentru alte recipiente, cum ar fi termosurile.

Curăță farurile încețoșate

Pune puțină pastă de dinți pe un burete și freacă cu o mișcare circulară. Îndepărtează apoi pasta de dinți cu o cârpă umedă.

Îndepărtează creionul de pe pereți

Micuțul tău a crezut că peretele este un loc unde poate colora în voie? Ia un tub de pastă de dinți non-gel și o cârpă sau o perie de frecat, stropește pasta de dinți pe „opera de artă” și freacă bine. Clătește apoi cu o cârpă curată și umedă. Peretele tău va reveni la normal în scurt timp.

Îndepărtează mirosurile de pe mâini

Freacă mâinile cu pastă de dinți și clătește apoi. Acest procedeu ajută la îndepărtarea mirosurilor de usturoi, ceapă sau de pește.

Scapă de mâncărimile cauzate de mușcăturile de insecte

Aplică o cantitate de mărimea unei monede de pastă de dinți pe mușcătura de insecte pentru a preveni mâncărimea. De asemenea, poate ajuta la răcirea arsurilor de pe piele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...