Ce sunt, de fapt, culorile de pe pasta de dinți. Secretul pe care puțini români îl știu

Ioana Bucur 10.03.2022, 16:50
Ce sunt, de fapt, culorile de pe pasta de dinți. Secretul pe care puțini români îl știu

Este un produs pe care îl folosim din primii ani ai copilăriei și care, tot de atunci, arată aproape la fel. A devenit parte din viața noastră de zi cu zi, însă puțini știu să răspundă unei întrebări aparent simple: ce sunt culorile de pe pasta de dinți, ce reprezintă liniuța colorată de pe partea de jos a tubului și ce legătură are cu calitatea ei?

Ce reprezintă culorile de pe pasta de dinți

Rafturile magazinelor nu duc lipsă de sortimente. De la efect de albire, până la tratarea gingiilor, pare că există un tip de pastă de dinți pentru fiecare problemă pe care o putem avea la acest nivel.

Concentrați la promisiunile imprimate pe partea din față a ambalajului, puțini observă că în partea de jos a unor tuburi de pastă de dinți apare un pătrățel sau o liniuță de diferite culori.

Curiozitatea unora legată de acest mic detaliu a devenit un adevărat fenomen în mediul online. S-au făcut chiar tabele cu semnificația culorilor de pe tuburile de pastă de dinți, unii fiind convinși că erau, de fapt, coduri alese în funcție de calitatea produsului. Astfel, se spunea că dacă culoarea este verde atunci produsul este 100% natural, adică sănătos. Albastrul ar fi indicat faptul că pasta de dinți este doar 80% naturală, iar restul de 20% este produs sintetic.

Un pătrat roșu însemna că pasta ar fi doar 50% naturală, iar unul negru, că produsul este 100% chimic.

Ce sunt, de fapt, culorile de pe pasta de dinti. Secretul pe care putini romani il stiu

Adevărul din spatele culorilor

Așa cum se întâmplă cu multe dintre teoriile ce fac furori pe internet, și aceasta a fost demontată. Pătratele colorate sunt imprimate și pe recipientele produselor cosmetice și nu au nicio legătură cu compoziția sau calitatea produsului.

Culorile de pe pasta de dinți sunt, de fapt, indicatori pentru mașinile de ambalare, marcând locul unde tuburile trebuie tăiate și îndoite. De asemenea, aceste semne mai indică și care sunt culorile ce trebuie folosite pentru mesajele imprimate de pe recipiente. Culorile semnelor respective vor fi întâlnite în alte zone de pe suprafața tuburilor de pastă de dinți, însă de multe ori nu sunt chiar atât de vizibile, potrivit Știri din Lume.

Cu alte cuvinte, nu există nicio legătură între culori și calitatea sau compoziția pastei de dinți. Cea mai bună metodă de a ne informa rămâne lista cu ingrediente.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...