„Urmează un nou val al pandemiei în România”. Cine face acest anunț alarmant pentru țara noastră

Cătălina Burghelea 14.10.2021, 06:11
„Urmează un nou val al pandemiei în România”. Cine face acest anunț alarmant pentru țara noastră

Se pare că România nu va scăpa prea curând de pandemia de coronavirus. Un nume important din Sănătate face o previziune sumbră pentru țara noastră. Riscăm să avem un val cinci.

România riscă un nou val al pandemiei de coronavirus

Tot mai mulți români se infectează cu tulpina Delta și ajung în stare gravă la spital. Deși medicii îi sfătuiesc să nu stea nicio clipă acasă, în ideea că se tratează singuri, iată că secțiile ATI sunt pline. În plină criză sanitară, un medic celebru face un anunț ce dă fiori.

Semnal de alarmă tras de un medic celebru

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și consilierul premierului pe probleme de sănătate, a tras un semnal de alarmă cu privire la ce ar putea urma în România. Medicul atrage atenția că, dacă 70% din populație nu se va imuniza împotriva Sars-Cov-2, prin vaccinare sau prin boală, țara noastră riscă să mai treacă prin cel puțin un val al pandemiei. Preşedintele PNL Vaslui a vorbit și despre erorile autorităților făcute în valurile precedente.

”Cred că ar trebui să înțelegem că este un moment în care luăm o decizie: dacă această pandemie se termină sau vom trece un val patru cu foarte multe victime și vom aștepta un val cinci.

Societatea românească nu este o locomotivă electrică, la nivel de percepție încă suntem o locomotivă cu aburi, trebuie să punem încontinuu cărbuni. La noi, campania de promovare s-a oprit la un moment dat, am crezut că lumea a înțeles și va fi o aglomerație la vaccinare cum nu s-a văzut. N-a fost așa. A fost un 2020 spre sfârșit în care toată lumea întreba „da’ când vine vaccinul, când vine vaccinul?”, liste de așteptare, acele categorii speciale care urmau să facă primele vaccinuri, strigătele „nu treceți peste rând!”, vaccinări până în aprilie-mai, iar apoi s-a terminat”, a precizat Nelu Tătaru, miercuri, la un post TV.

Nelu Tataru spune ca in realitate numarul de noi imbolnaviri este mult mai mare

Ce spune Nelu Tătaru despre campania de vaccinare

Fostul ministru al Sănătății este de părere că autoritățile au greșit că nu au promovat suficient campania de vaccinare și că s-au relaxat prea devreme. Celebrul medic dezvăluie că va fi din ce în ce mai rău, dacă nu se iau măsuri eficiente împotriva riscului de infectare cu virusul nemilos.

”S-a terminat (interesul pentru vaccinare – n.red) fiindcă, din punctul meu de vedere, nu am fost destul de insistenți pe o campanie de vaccinare, n-am fost destul de insistenți să spunem că pandemia nu s-a terminat. Cel puțin patru valuri există, eu repetam acest lucru din 2020. O pandemie are un an jumătate-doi și ține 3-4 valuri. S-ar părea că noi vrem să facem o pandemie din 5-6 valuri.

Cred că la un moment dat și autoritățile au intrat în același joc al populației, că s-a terminat. Nu s-a terminat. S-a terminat fiecare val în parte din care, dacă n-am învățat câte ceva, să știm că n-o să fim pregătiți nici la următorul… Trăim momentele în care n-am fost pregătiți nici de valul trei, nici de valul patru. Vă asigur că dacă noi nu conștientizăm acum, nu vom fi pregătiți nici de valul cinci”, a spus politicianul Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății: „Urmează un val până vom fi toți imunizați”

Totodată, Nelu Tătaru a avertizat că urmează un nou val al pandemiei, dacă cel puțin 70% din populație nu va fi imunizată, prin vaccinare sau în urma trecerii prin boală.

”Urmează un val până vom fi toți imunizați, măcar 70%. Imunizarea se face prin vaccinare sau prin boală. Majoritatea dintre noi am ales să facem prin boală această imunizare. Avem o populație receptivă de 50%, să zicem, nevaccinați și netrecuți prin boală. Acea populație este pepiniera din care se nasc cazuri și cazurile grave”, a adăugat fostul ministru al Sănătății.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...