Unul dintre inventatorii vaccinului Pfizer ne dă vești bune. “Pandemia va fi sub control în Europa până la finalul verii”

Ana Anitoiu 21.03.2021, 11:37
Unul dintre inventatorii vaccinului Pfizer ne dă vești bune. “Pandemia va fi sub control în Europa până la finalul verii”

Unul dintre inventatorii vaccinului Pfizer a dat o veste bună. Fondatorul companiei BioNTech, medicul german Ugur Șahin, a declarat că pandemia de coronavirus va fi sub control în cele mai multe țări din Europa până la finalul verii acestui an. El a dezvăluit și ce crede că se va întâmpla cu mutațiile virusului.

Unul dintre inventatorii vaccinului Pfizer, despre ce se va întâmpla cu pandemia

Fondatorul companiei BioNTech este de părere că nu vor mai fi blocaje, până la finalul verii. În plus, Ugur Șahin a spus că deși vor mai fi focare, acestea vor reprezenta doar ”zgomot de fond”, iar mutațiile virusului, deși vor exista, acestea nu vor pune mari probleme.

”În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom mai avea nevoie de blocaje până la sfârşitul verii. Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond. Vor exista mutaţii, dar nu ne vor speria”, a declarat el pentru ziarul Welt am Sonntag.

Unul dintre inventatorii vaccinului Pfizer ne da vesti bune. “Pandemia va fi sub control in Europa pana la finalul verii”
Medicul german Ugur Sahin si sotia lui, medicul Ozlem Tureci

Fondatorul companiei BioNTech, optimist în privința vaccinării

Aceste afirmații ale medicului german vin în contextul în care campania de vaccinare anti-Covid-19 din Uniunea Europeană nu se desfășoară la viteza altor țări între care se numără Statele Unite ale Americii, Israel sau Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Atât Comisia Europeană, cât și guvernele statelor membre UE au fost criticate din această cauză. Însă, Ugur Șahin care a fondat BioNTech alături de soția lui, medicul Ozlem Tureci, este optimist. El și partenera lui au fost decorați recent de președintele Germaniei cu una dintre cele mai înalte distincţii ale statului german, pentru dezvoltarea primului ser anti-COVID din lume.

Medicul german, consideră că aceste probleme se vor dovedi temporare. El a menționat că este posibil ca 70% dintre germani să fie vaccinaţi până la sfârşitul lunii septembrie, moment în care coronavirusul va mai pune puţine probleme. Până sâmbătă, aproape 9% din populaţia Germaniei fusese imunizată cel puţin cu prima doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce Regatul Unit a raportat că 50% dintre adulţi au primit cel puțin o doză de ser.

Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 în România

Sâmbătă, a fost raportat că au mai fost vaccinate împotriva coronavirusului în țară alte 50.904 de persoane, dintre care 46.178 cu prima doză și 4.726 cu cea de-a doua. De la începutul campaniei de vaccinare în România, au fost imunizate aproximativ 1.704.447 de persoane, în total fiind administrate 2.477.095 de doze ale vaccinului.

Conform datelor oficiale comunicate sâmbătă, cel mai recent au fost înregistrate 220 de reacții adverse dintre care 55 la Pfizer, 35 la Moderna și 130 la AstraZeneca. De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 8.498 de reacții adverse pe teritoriul țării, iar 110 reacții adverse se aflau în curs de investigare. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția campaniei de vaccinare, AICI!

Noi cazuri de COVID-19, în România. Număr îngrijorător al pacienților de la ATI

Sâmbătă, au fost înregistrate 6.096 de noi cazuri de COVID-19, față de ultima raportare, după ce au fost făcute 26.038 de teste RT-PCR (14.866 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.172 la cerere) și 11.494 de teste rapide antigenice. Bilanțul, de la începutul pandemiei de coronavirus în România, a crescut la 892.848 de infectări. În total, 803.226 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, au fost înregistrate alte 112 decese în rândul pacienților cu coronavirus. Bilanțul negru, de la începutul epidemiei în țară, a urcat la 22.132. În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.618. Dintre acestea, 1.324 se află la ATI – număr record. Impact.ro actualizează în fiecare zi datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...