Unul dintre cele mai importante pasaje din Bucureşti, în pericol de prăbuşire. Sute de mii de şoferi trec pe acolo în fiecare zi

Ana Anitoiu 04.12.2021, 10:05

Unul dintre cele mai importante pasaje din Bucureşti este în pericol de prăbuşire. Sute de mii de şoferi trec pe acolo în fiecare zi. Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, a atras atenția asupra acestui lucru, spunând că succesorul ei în funcție, Nicușor Dan, ignoră problema în loc să acționeze pentru rezolvarea ei.

Pasajul din București în pericol de prăbușire

Conform Gabrielei Firea, Pasajul Unirii și de altfel toată zona din Piața Unirii este în pericol de prăbușire la un cutremur, deoarece structura de rezistență s-a șubrezit. Fostul primar general al Capitalei a publicat o filmare în care se văd ziduri subterane ce ar avea nevoie de reparații.

„Capitala este sub risc de neputinţă şi nepăsare! Pasajul Unirii şi toată zona din piaţa Unirii este în pericol de prăbuşire! La un an de la alegeri nu s-a mişcat nimic pentru a consolida infrastructura şubredă a oraşului, acţiune pentru care echipa mea pregătise cele necesare, după ani de zile în care nu se făcuse nimic”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Fostul primar general al Capitalei a menționat că în timpul mandatului ei a cerut o expertiză a podurilor şi pasajelor din Bucureşti. Gabriela Firea a precizat că administrația ei a consolidat podurile Mihai Bravu, Străuleşti, Grant şi urma să înceapă lucrările la Podul Fundeni.

Gabriela Firea susține că era pregătită să repare pasajul

De asemenea, Gabriela Firea, în prezent ministru al Tineretului și Familiei în Cabinetul Ciucă, a declarat că era pregătită să repare pasajul Unirii ce riscă să se prăbușească, la următorul mandat ca primar general al Capitalei, pe care însă l-a pierdut în favoarea lui Nicușor Dan. Lucrările ar fi trebuit să fie încheiate anul viitor.

„Am stabilit atunci tot ce era de făcut, iar lucrările urmau să înceapă în toamna trecută şi să fie gata în 2022. Era cel mai important proiect al următorului mandat. Imaginile găsite de echipa noastră în subteran îţi dau fiori. Toată structura de rezistenţă a fost afectată în timp şi se discutase o soluţie provizorie de stabilizare până la începerea lucrărilor de consolidare.

(Actualul primar general al Capitalei, n.r.) A lăsat totul în acelaşi stadiu. Nici măcar nu a actualizat expertiza, aşa cum a anunţat public, iar la Administraţia Străzilor oamenii sunt ocupaţi cu … Dar lucrurile nu mai pot aştepta! Infrastructura critică a oraşului trebuie consolidată! Nicuşor Dan şi toţi pe care i-a adus în funcţii importante trebuie să-şi ia rolul în serios”, a mai scris Gabriela Firea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...