Unul dintre cei mai mari producători de mașini electrice afectat de criza financiară. Pierderile sunt uriașe

Badea Violeta 12.08.2022, 13:56
Unul dintre cei mai mari producători de mașini electrice afectat de criza financiară. Pierderile sunt uriașe

Veste proastă pentru pasionații de mașini electrice! Unul dintre cei mai mari producători traversează o perioadă extrem de dificilă. De curând, reprezentanții companiei au anunțat pierderi uriașe în trimestrul trecut. Mai mult, aceștia au precizat că au produs doar 4.000 de mașini în trei luni, deși au nu mai puțin de 98.000 de comenzi. Iată despre cine este vorba!

Un important producător de mașini electrice a anunțat pierderi uriașe

Celebrul producător de maşini electrice Rivian se prăbuşeşte pe zi ce trece. Numit cândva „the next Tesla”, acesta trece printr-o perioadă extrem de grea din punct de vede financiar.

Deși are o comandă uriașă de vehicule electrice pentru livrări de la Amazon, compania a reușit să producă doar 4.000 de mașini în trei luni. Astfel, reprezentanții sunt sceptici că vor reuși să scoată pe piață cele 100.000 de unități, pe care trebuie să le livreze până în annul 2030.

Reprezentanții companiei au precizat că aceste probleme au apărut din cauza costurilor mai mari cu materiile prime și cu transportul. De asemenea, aceștia au specificat că au existat probleme și pe lanțul de aprovizionare.

În toamna anului 2021, Rivian era al treilea cel mai valoros producător auto din lume, cu o capitalizare de 140 de miliarde de dolari. Ulteror, compania a început să scadă, cu minime la 18 miliarde dolari în luna mai. În prezent, capitalizarea este pe la 35 miliarde dolari.

Un mare producator de masini electrice este afectat de criza financiara
Un mare producator de masini electrice este afectat de criza financiara

Rivian a produs doar 4.000 de mașini electrice în trei luni

În ultimele trei luni, Rivian a produs doar 4.000 de mașini electrice și estimează că va scoate pe piață 25.000 pe tot anul. În schimb, Tesla va produce peste un milion de vehicule, iar Dacia produce la Mioveni peste 250.000 de autoturisme.

Rivian întâmpină probleme uriașe și anunță că va renunța la mai mult de 600 dintre cei 11.500 de angajați. Aceasta este o măsură obligatorie pentru a reduce costurile.

În plus, compania primește și o lovitură puternică. Este vorba de subvenția de 7.500 de dolari acordată în SUA cumpărătorilor de mașini electrice.

Ar putea fi introdusă o lege care prevede că subvenția nu va mai fi acordată persoanelor care cumpără SUV-uri, camionete și VAN-uri electrice care costă peste 80.000 de dolari.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...