Primele informații despre noul SUV electric Polestar: 600 de kilometri autonomie și sistem autonom de condus pe autostradă

Bogdan Bârliga 09.06.2022, 11:10
Primele informații despre noul SUV electric Polestar: 600 de kilometri autonomie și sistem autonom de condus pe autostradă

Polestar a oferit primele informații despre viitorul SUV electric pe care se pregătește să-l lanseze în toamna acestui an.

Compania înființată de Volvo și Geely va produce acest nou model în SUA și China, iar în următorii trei ani intenționează să crească producția până la aproximativ 300.000 de unități.

O evoluție interesantă

Polestar a trecut printr-o transformare radicală de la vremurile când acest brand reprezenta divizia de performanță Volvo și până în prezent când marca a devenit una pur electrică.

Design scandinav, siguranță caracteristică Volvo și tehnologia pentru propulsia electrică din China: acestea ar putea fi punctele forte pentru Polestar în viitor.

Polestar 3

Primul SUV fabricat de companie va fi dotat cu două motoare electrice și o baterie de mare capacitate capabilă să ofere o autonomie de până la 600 de kilometri.

Polestar 3 va fi dotat cu un sistem de pilotare autonomă pentru autostradă bazat pe un senzor LiDAR produs de  Luminar și cu procesoare furnziate de NVIDIA.

După cum observăm din singura fotografie oferită de Polestar noul SUV are un profil aerodinamic axat pe sportivitate cu un plafon ușor plonjat completat cu un eleron.

Primele informații despre noul SUV electric Polestar: 600 de kilometri autonomie și sistem autonom de condus pe autostradă
Polestar 3

Mașina prezintă în partea de jos elemente de protecție pe toată lungimea caroseriei și în partea din față pot fi observate mai multe prize pentru creșterea eficienței aerodinamice.

Și jantele folosite pentru Polestar 3 sunt concepute pentru o mai bună eficiență, iar mânerele sunt încorporate în portiere.

Două noi modele în următorii ani

Polestar intenționează să lanseze o mașină nouă în fiecare an până în 2025 și noul SUV reprezintă punerea în practică a acestui plan.

Compania intenționează să-și sporească prezența pe cel puțin 30 de piețe globale până la sfârșitul anului 2023 planurile Polestar prevăd o crește de zece ori față de vânzările globale actuale de aproximativ 29.000 unități.

Până la finalul anului 2025 Polestar susține că va reuși să producă aproximativ 290.000 de mașini noi, însă această cifră e departe de producția rivalilor de la Tesla.

Conceptul Precept

Polestar a prezentat în luna martie a acestui an un cabrio electric inspirat de conceptul Precept ce ar putea să ajungă în producția de serie în anul 2025.

Acest concept dispune și de o dronă integrată pentru realizarea de clipuri video scurte, iar compania speră ca acest aspect îi va atrage în mod special pe fanii rețelelor sociale.

Dezvoltată în colaborare Aerofugia, această dronă poate fi folosită în timp ce mașina este în mișcare, pentru a înregistra clipuri ce pot fi folosite ulterior pe rețelele sociale.

Polestar O2 are design compact cu 2+2 locuri și are o aerodinamică special concepută pentru a oferi cât mai multă autonomie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...