Ungaria începe să dea bani cetățenilor ei. Sumele sunt foarte mari, românii trebuie să muncească aproape două luni pentru acești bani

Stan Filon 22.09.2021, 20:44
Ungaria începe să dea bani cetățenilor ei. Sumele sunt foarte mari, românii trebuie să muncească aproape două luni pentru acești bani

Ungaria are creștere economică și se vede! Statul a pus la punct o nouă lege de care se vor bucura aproape 2 milioane de maghiari! Aceștia vor primi anual o sumă destul de mare de la stat, condiția fiind aceea de a avea cel puțin un copil!

Ungaria începe să dea bani cetățenilor ei, după o creștere economică de 7%

Vin vești bune pentru ungurii care au copii! Statul a votat o lege care permite restituirea impozitului pe venit familiilor care au cel puțin un copil! Anunțul a fost făcut de ministrul ungar al Finanțelor, iar beneficiare sunt aproape 2 milioane de persoane.

Aceștia vor încasa de la statul maghiar o sumă de aproximativ 900 de euro, în fiecare an. Statul are pregătită pentru anul acesta o sumă de 600 de miliarde de forinți (1,69 miliarde de euro), scrie Hirado. Plățile vor fi făcute până în februarie 2022, a anunțat ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga.

Ungaria incepe sa dea bani cetatenilor ei, dupa o crestere economica de 7%
Ungaria incepe sa dea bani cetatenilor ei, dupa o crestere economica de 7%

Ungaria, creștere economică de 7%, România 13%

Guvernul de la Budapesta urmează să elaboreze în cursul toamnei regulamentul detaliat al plăților către cei 1,9 milioane de beneficiari ai restituirii impozitului pe venit. Ministerul Finanţelor din Ungaria se aşteaptă ca în cazul în care relansarea economică va continua, creşterea economică ar putea fi de 7% în acest an, a subliniat Mihály Varga.

România a avut o creștere economică aproape dublă față de Ungaria! Cel care a adus vestea a fost premierul Florin Cîțu, care a spus că România a avut în trimestrul al doilea o creștere economică de 13,6% semn că economia României și-a revenit după criza provocată de pandemie.

”V-am promis veşti extraordinare din economie: 13% creştere economică. Sună bine, nu? Mai ales că am trecut împreună prin contextul nefericit de anul trecut, când economia globală a suferit cea mai mare lovitură din ultima sută de ani. Economia României a fost închisă. În acel moment, nu aveam soluția pe care o avem astăzi, nu aveam vaccinul”, a spus Cîțu.

Ce s-ar întâmpla, dacă s-ar aplica o asemenea lege și în România? Ei bine, dacă Guvernul de la București ar lua o decizie similară, calculată la un salariu mediu net de 3.541 de lei, din care impozitul pe venit luat de stat este 393 de lei și un număr de 1,9 milioane de beneficiari, impactul financiar al măsurii ar fi de aproape nouă miliarde de lei, respectiv 1,8 miliarde de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...