16 migranţi din Afganistan şi Iran, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Erau ascunși în TIR-uri

Elena Avramescu 01.09.2021, 11:20
16 migranţi din Afganistan şi Iran, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Erau ascunși în TIR-uri

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au reușit să prindă 16 migranţi din Afganistan şi Iran, care doreau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Aceștia erau ascunşi în cinci TIR-uri încărcate cu diverse mărfuri.

Migranţi din Afganistan şi Iran, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Conform unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră, se pare că trei dintre şoferii de automarfare sunt români, iar ceilalți doi sunt bulgari. Aceștia transportau, potrivit documentelor de însoţire a mărfii, accesorii electronice, confecţii metalice, ciment, produse cosmetice, dar şi materiale de plastic pentru diferite firme din Germania şi Franţa.

În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra mijloacelor de transport. Astfel în compartimentul pentru marfă al acestora, au fost descoperiţi ascunşi, în total, şaisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Iran cu vârste cuprinse între 15 şi 39 ani, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră, găsim notat în comunicat.

În acest sens, poliţiştii de frontieră efectuează mai multe cercetări.

Migranti din Afganistan si Iran, prinsi in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria
Migranti

Un șofer român, prins cu un microbuz plin cu migranți la frontiera sârbă

Un șoferul român, în vârstă de 52 de ani, a fost prins de poliţiştii de frontieră din Timişoara în timp ce transporta 17 migranţi străini. Se pare că aceștia au traversat ilegal frontiera cu Serbia. Bărbatul în cauză este acum cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie anunțate măsurile ce se impun.

În data de 29.08.2021, în jurul orei 02.00, în baza unei informaţii deţinute la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, au identificat şi oprit, pe comunicaţia Dudeştii Vechi- Sânnicolau Mare, în apropierea frontierei cu Serbia, un microbuz înmatriculat în Slovenia, condus de un cetăţean român în vârstă de 52 de ani, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...