Unde vor să petreacă românii Crăciunul și Revelionul. Cele mai vânate destinații

Anca Manolica 11.10.2022, 14:39
Unde vor să petreacă românii Crăciunul și Revelionul. Cele mai vânate destinații

Sărbătorile de iarnă sunt cea mai magică perioadă a anului, întotdeauna plăcute de petrecut acasă cu familia. Dar cum Crăciunul și Revelionul sunt celebrate în aproape întreaga lume, sunt și mulți care aleg să descopere locuri noi în aceste zile. Iată ce destinații aleg românii pentru aceste sărbători de iarnă.

Ce destinații preferă românii pentru Crăciun și Revelion în acest an

Mulți români se pregătesc pentru Crăciun şi Anul Nou și pentru că nu a rămas prea mult timp până la sărbătorile de iarnă, aceștia deja au luat cu asalt agențiile de turism. Pachetele sunt foarte generoase pentru cei care intenționează anul acesta să plece în vacanță peste hotare. Ei manifestă un interes mare pentru destinațiile exotice însorite.

Sri Lanka, Thailanda, Malaezia, SUA, Maldive, Mauritius, Cuba, Vietnam, Filipine, Bali, Caraibe sau Guadeloupe câștigă tot mai mult teren în fața stațiunilor montane. Mersul la munte, la schiat, pare să nu mai fie la așa mai căutare, acesta fiind înlocuit cu țările calde,a colo unde se poate face plajă pe malul oceanului.

Destinațiile cele mai vânate de către români

În acest an, de Crăciun şi Anul Nou, Indonezia este destinația la cea mai mare căutare, urmată de croaziere în Marea Caraibilor cu Crăciun petrecut în Ecuador și trecerea dintre ani în Galapagos. Vizitatorii pot beneficia de o mulțime de activități, fie că vorbim de snorkeling, scuba-diving, tururi culturale sau distracție în cluburi ori pe plajă.

Destinațiile cu mult soare sunt în top preferințelor
Destinațiile cu mult soare sunt în top preferințelor

De exemplu, un sejur pentru toată familia, 9 zile în Punta Cana, începe de la 1.890 euro, de tip All Inclusive, cu zbor, cazare, transferuri și asigurare incluse. În Europa, un pachet de 11 zile în Portugalia, Lisabona și Algarve, cu zbor, asigurare de călătorie și cazare cu mic dejun inclus, tranferuri, tururi și vizite incluse pornește de la 1390 euro.

Pentru cei care vor o destinație exotică complexă, pot opta pentru o croazieră în Caraibe, pachetul pornind de la 2.150 euro, și include zbor, cazare, transferuri, tururi și vizite. O altă variantă este petrecerea a 17 zile într-o vacanță de vis, un circuit Share a Trip Malaezia, Cambogia și Vietnam, la un preț ce pornește de la 3.640 de euro pentru zbor, transferuri, cazare cu mic dejun sau pensiune complete și asigurare inclusă.

„Turiștii aleg atât croaziere, care de exemplu să ajungă în Caraibe, de Crăciun să fie în Guadeloupe și apoi să fie purtați de căldurosul vânt caraibian către San Martin, Santa Lucia, Barbados. Sunt destinații unde, de obicei, se ajunge foarte greu, ar trebui să iei avioane, să coste foarte mult.

Pe când, într-o croazieră, pe un vas foarte elegant, cu mesele asigurate vor ajunge într-un confort deosebit în aceste destinații foarte frumoase. Un pachet pentru Europa pornește de 1.200 de euro, iar dacă vorbim despre o croazieră tariful poate ajunge până la 5.000 de euro”, a spus Florin Ionescu, expert în turism, la Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...