Ce diferențe sunt între all inclusive și ultra all inclusive. Cum alegi serviciile potrivite pentru tine

Emanuela Pană 28.07.2022, 16:32
Ce diferențe sunt între all inclusive și ultra all inclusive. Cum alegi serviciile potrivite pentru tine

Ce diferențe sunt între all inclusive și ultra all inclusive, scurtă trecere în revistă a regimurilor de masă, ca să știi ce să alegi. Plănuiești ca vara aceasta să te răsfeți într-o vacanță lipsită de griji? Cu atâtea destinații, oferte, vouchere și discounturi, alegerea potrivită pare din ce în ce mai greu de făcut. Mulți români optează pentru ofertele All Inclusive sau Ultra All Inclusive, mai ales cei ce aleg ca destinație de vacanță turcia. Tu știi care sunt diferențele între cele două?

Ce diferențe sunt între All Inclusive și Ultra All Inclusive. Ce trebuie să știe clienții despre regimurile de masă

Vara este sezonul vacanțelor, iar cei mai mulți dintre noi își planifică cu atenție sejurul, pentru a se bucura din plin de noua experiență. Dacă și tu te regăsești în această descriere, atunci cu sigurață ți s-a întâmplat să vezi, în broșuri sau pe site-urile web ale agențiilor de turism, companiilor de croazieră şi hotelurilor, oferte cu regim de masă All Inclusive, Ultra All Inclusive sau Extra All Inclusive.

Având în vedere marea diversitate a ofertelor, aceste marcaje au început să devină tot mai confuze, unele inducându-ne chiar în eroare. Poate și tu te intrebi: Dacă atât de atotcuprinzător a devenit All Inclusive-ul, la ce mai servesc Extra sau Ultra All Inclusiv? Înainte de a puncta diferențele dintre ele, se impune puțină istorie.

Conceptul All Inclusive nu este invenția turcilor?

Contrar părerii larg răspândite, conceptul All Inclusive nu aparține turcilor, căci nu este invenția lor. El a fost creat de belgianul Gérard Blitz, fondatorul Club Med, la sfârșitul anilor 1950, în Spania. Conceptul a ajuns, la mijlocul anilor ’70, la toate companiile Club Med din Africa (Tunisia, Egipt și Caraibe). All Inclusive a apărut la turci abia în anul 1995, primul care l-a implementat fiind Calista Resort 5*, din Belek, Antalya.

Atât de bine a fost adaptat și exploatat în Turcia, încât țara celor două continente a lăsat în urmă destinații odinioară cu prestigiu. Ulterior, conceptul s-a răspândit și în alte țări, ca de exemplu Grecia, Bulgaria sau Croația. De câțiva ani încoace se încearcă același lucru și în România.

Ce înseamnă All Inclusive (AI)?

Turiștii care vor să viziteze muzee și să facă plimbări lungi pe străduțe aleg o capitală europeană, cei ce vor să facă shopping merg la Milano, Paris sau Londra, iar cei ce visează să stea la soare optează pentru insulele iubite de zeii însuși ori pentru însoritele plaje ale Bulgariei sau Turciei. Oricare ar fi destinația de vacanță aleasă, este bine să cunoști diferențele între regimurile de masă existente, ca să știi ce să alegi.

Ce diferente sunt intre all inclusive si ultra all inclusive
Ce inseamna all inclusive

Așadar, ce înseamnă All Inclusive? Ei bine, meniul de tip All Inclusive conține, pe românește, pensiune completă. Astfel, toate mesele principale, snacks-urile, băuturile răcoritoare şi alcoolice locale din timpul meselor şi de la tea time, băuturile şi gustările la pool bar sunt gratuite.

De asemenea, în tarif sunt incluse și accesul gratuit la piscine, şezlong, umbrelă şi prosop la plajă, accesul gratuit la diverse facilităţi pentru sport şi la programele de animaţie.

Deși serviciile All Inclusive nu diferă de la o țară la alta, ele pot diferi de la un hotel la altul, întrucât nu există norme internaţionale precise care să le reglementeze. Dreptul de a  beneficia de serviciile achiziționate este dat de o brățară pe care o primesc, la sosire, clienții care aleg acest tip de vacanță.

Ce înseamnă Ultra All Inclusive (UAI)?

Ulta All Inclusive este, pe scurt, un All Inclusive îmbogățit. Altfel spus, UAI include toate serviciile oferite în regimul AI, la care se adaugă băuturile alcoolice şi nealcoolice de import, unele cocktailuri şi gustări între mese și alte facilități ale hotelului (spa, room-service 24h din 24h sau acces gratuit la mini bar).

Ce înseamnă Extra All Inclusive (EAI)?

Extra All Inclusive include toate serviciile oferite în regimul Ultra All Inclusive şi altele suplimentare, în funcție de fiecare hotel în parte. De pildă, unele hoteluri pun la dispoziția clienților ca extra green fee-urile la terenul de golf, acces gratuit la serviciile de spa, sporturi nautice etc.

Ce diferențe sunt între All Inclusive și Ultra All Inclusive?

Iată pe scurt diferențele între conceptele All Inclusive și Ulta All Inclusive:

All Inclusive

Set standard de servicii furnizate în pachet:

 • mese de trei ori pe zi;
 • cazare;
 • plajă privată și piscine;
 • băuturi alcoolice de producție locală și băuturi răcoritoare în orice cantitate.

Servicii suplimentare:

 • utilizarea infrastructurii sportive;
 • utilizarea saunei;
 • serviciu de babysitting;
 • masaj.

Ultra All Inclusive

Acest pachet implică aceleași condiții ca și All Inclusive-ul, ar în versiunea extinsă și întotdeauna cu servicii suplimentare.

Gama de servicii din acest pachet:

 • mese de trei ori pe zi, cu o gamă largă de feluri de mâncare (până la 10 din fiecare fel), bucătărie internațională;
 • gustări pe tot parcursul zilei în mini-restaurante, lângă piscină și pe plajă;
 • o selecție bogată de deserturi pe tot parcursul zilei;
 • băuturi alcoolice locale și importate în timpul zilei;
 • băuturi nealcoolice, sucuri, apă în orice cantitate non-stop;
 • mini-bar încărcat zilnic;
 • comandați alimente în cameră;
 • plajă privată, piscine;
 • sporturi de apă (nu toate).

Servicii suplimentare:

 • parc acvatic;
 • teren de sport;
 • club sportiv;
 • sală de gimnastică;
 • baie, saună, prosoape și șezlonguri pe plajă.
Urmăriți Impact.ro și pe