Unde trebuie să duci, de fapt, bradul de Crăciun. Amenda e uriașă dacă îl arunci în fața blocului

Badea Violeta 07.01.2022, 14:59
Unde trebuie să duci, de fapt, bradul de Crăciun. Amenda e uriașă dacă îl arunci în fața blocului

Nu există sărbători de iarnă fără brad de Crăciun și cele mai multe persoane au optat pentru unul natural. După ce perioada lor a trecut, pomii ajung să fie aruncați la voia întâmplării. Puțini oameni știu că se pot alege cu amenzi usturătoare dacă fac acest lucru. Iată unde trebuie dus, de fapt, bradul de Crăciun!

Amenzi usturătoare pentru cei care aruncă brazii de Crăciun în fața blocului

Conform tradiției, bradul de Crăciun ar trebui păstrat până la Bobotează. Cu toate astea, unele persoane aleg să scape de el imediat după Revelion, în timp ce altele îl despodobesc după Sfântul Ion, ziua care închieie, practic, perioada sărbătorilor de iarnă.

În ultimii ani, tot mai mulți oameni au optat pentru pomi naturali, iar acest lucru se poate observa doar privind în jurul pubelelor de gunoi, acolo unde îi abandonează cei mai mulți locuitori ai Capitalei. De asemenea, aceeași situație o regăsim și în alte orașe mari din România.

Asta, deşi în unele dintre acestea există centre speciale, în care pomii de Crăciun pot fi reciclaţi. La Cluj Napoca, de exemplu, locuitorii pot duce brazii la punctele special amenajate în oraş, fără a depune vreun efort. Este nevoie doar de o programare telefonică și angajații firmei de salubritate vor veni să ridice pomii direct de acasă.

„Oamenii îi pot lăsa la punctele de colectare a deşeurilor, punctele gospodăreşti, cele dintre blocuri, de unde vor fi colectate de companiile de salubritate”, a spus expertul ecolog, Nicoleta Pop, potrivit stirileprotv.ro.

Autoritățile avertizează că românii care aruncă brazii la voia întâmplării vor primi amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei.

Ce sanctiuni risca cei care arunca brazii de Craciun in fata blocului
Ce sanctiuni risca cei care arunca brazii de Craciun in fata blocului

Ce mai poți face cu brazii naturali de Crăciun

Brazii de Crăciun mai pot fi utilizați și în alt mod. În urmă cu un an, o asociație din Bihor a introdus într-un lac circa 50 de pomi de iarnă. Aceștia au fost puși cu un scop precis. Acela ca peștii să-și depună icrele pe pinii acestora. Un alt exemplu demn de urmat este acela al Andreei Marin.

Tot anul trecut, vedeta a luat decizia de a păstra bradul într-un ghiveci. Ulterior, zâna surprizelor l-a replantat în grădina sa superbă alături de trandafiri. Fanii vedetei au apreciat foarte mult acest gest. Așadar, soluții există dacă nu vrei să arunci bradul de Crăciun la voia întâmplării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...