Unde se mai poate parca gratuit în București începând de astăzi, 16 august. Detalii despre amenzi și sancțiuni

Ioana Bucur 16.08.2022, 08:01
Unde se mai poate parca gratuit în București începând de astăzi, 16 august. Detalii despre amenzi și sancțiuni

Șoferii din Capitală vor avea o nouă grijă și vor scoate mai des bani din buzunare când vor face drumuri cu mașina. Află unde se mai poate parca gratuit în București începând de astăzi, 16 august 2022. Ce vor păți cei care nu vor respecta noile reguli impuse de autoritățile locale. De acum, orașul este împărțit în trei zone, fiecare cu tarife diferite. Detalii despre amenzi și sancțiuni.

O nouă schimbare pentru șoferii din Capitală

A fi șofer în Capitală nu a fost, în ultimii ani, un statut confortabil. De la traficul aproape imposibil de la orele de vârf până la lipsa locurilor de parcare, a ieși în oraș cu mașina vine la pachet cu multe bătăi de cap.

Începând de marți, 16 august, intră în vigoare o schimbare importantă pentru proprietarii de autoturisme, în ceea ce privește parcarea. Capitala este acum împărțită în trei zone, iar mașinile vor putea fi lăsate doar pe locurile special amenajate pentru care conducătorii auto vor fi nevoiți să plătească.

Tarifele diferă în funcție de zonă și sunt aplicate pe arterele gestionate de Primăria Municipiului București pe care sunt trasate marcajele speciale. Astfel, în zona 0, parcarea costă 10 lei, în zona 1, cinci lei și în zona 2, 2,5 lei.

Unde se mai poate parca gratuit în București începând de astăzi, 16 august. Detalii despre amenzi și sancțiuni
Inquam Photos / Octav Ganea

Se mai poate parca gratuit în București?

Există și consecințe pentru cei care nu vor respecta noile reguli impuse de autorități. Șoferii care nu vor achita costul parcării vor primi o amendă în valoare de 200 de lei pe zi și se vor alege și cu imobilizarea mașinii prin blocarea roții sau a parbrizului.

Totuși, există și locuri unde se mai poate parca gratuit în București, începând de la 16 august 2022. Este vorba despre zona de centru, pe locurile de parcare nemarcate de la marginea bordurii sau cele de reședință, care țin de primăriile de sector, a explicat primarul Nicușor Dan.

„Precizez, ca să nu persiste confuzia, că singurele modificări începând de marți vizează „parcări albastre”. Nu vor exista modificări la „parcările albe”, parcări de reședință care țin de primăriile de sector și se supun altui regim, nici pentru locuri de parcare nemarcate (de exemplu parcările la marginea bordurii).

Scopul Primăriei Generale e să descongestioneze traficul în zona centrală și să redea pietonilor cât mai multe dintre trotuare”, a explicat Nicușor Dan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...