Ion Țiriac, investiție uriașă pentru copii. Ce vrea să facă milionarul român la marginea Bucureștiului

Stan Filon 12.08.2021, 19:21
Ion Țiriac, investiție uriașă pentru copii. Ce vrea să facă milionarul român la marginea Bucureștiului

Omul de afaceri Ion Țiriac are planuri mari cu terenul situat vis-a-vis de Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni. Acum s-a aflat că milionarul vrea să ridice o clădire mai mult decât impresionantă dedicată educării copiilor din toată țara.

Ion Țiriac face o investiție uriașă pentru copiii din România

Omul de afaceri Ion Țiriac este în plin proces de a obține actele necesare demarării construirii a poate celei mai mari clădiri din România care va avea un scop educațional pentru copii. Acest pavilion expozițional dedicat copiilor va fi amplasat lângă galeria sa de mașini de epocă, Țiriac Collection din Otopeni, potrivit informațiilor publicate de profit.ro.

Prin intermediul companiei Daneridge Romania, omul de afaceri deține din anul 2006 un teren în suprafață de 11,8 hectare vis-a-vis de Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni. Aici funcționează showroomul dealerului Țiriac Auto și al companiei de închirieri auto Klass Wagen, într-o clădire de circa 17.000 de metri pătrați. Tot aici însă regăsim și galeria Țiriac Collection, într-un imobil circular cu o suprafață de 4.300 de metri pătrați, extins în 2015.

Ion Tiriac face o investitie uriasa pentru copiii din Romania
Ion Tiriac face o investitie uriasa pentru copiii din Romania

Clădirea va avea aproape 3800 de metri pătrați

Ei bine, noul proiect dorit de Ion Țiriac și ridicat pentru copiii din România este, de fapt, un pavilion expozițional cu caracter educativ cu 14 spații expoziționale pe diverse teme educative, spațiu pentru proiecții video, spații tehnice, zone pentru învățare și un magazin de produse educaționale.

Clădirea va fi una de proporții, chiar dacă regimul de înălțime va fi de parter și un etaj. Aceasta va avea o suprafață utilă dedicată serviciilor de 3.790 de metri pătrați, fără a fi incluse spațiile tehnice. Spre comparație, noul pavilion va avea o suprafață de aproximativ 90% din galeria Țiriac Colletion.

Pentru acest proiect, parcarea trebuie să aibă cel puțin 152 de locuri, care vor fi amenajate în parcarea existentă deja pe teren. Despre ce se va întâmpla mai exact în interiorul acestui nou pavilion și ce vor putea învăța copiii acolo, încă nu se cunosc prea multe date, după cum au transmis și reprezentații Țiriac Group, pentru sursa citată. ”Momentan nu dispunem de informații suplimentare despre acest proiect“. 

Urmăriți Impact.ro și pe