Unde se află Insulele Canare, locul unde anual vin milioane de turiști. De unde provine denumirea

Ana-Maria Tudor 11.07.2023, 20:01
Unde se află Insulele Canare, locul unde anual vin milioane de turiști. De unde provine denumirea

Insulele Canare reprezintă mândria Spaniei. Acestea atrag în vizită milioane de turiști în fiecare an și au o istorie foarte interesantă. De asemenea ele le pun la dispoziție vizitatorilor o mulțime de lucruri și activități interesante și le transformă vacanță într-o experiență mult mai plăcută. Iată unde se află Insulele Canare.

De unde le provine denumirea

Insulele Canare reprezintă un arhipelag compus din șapte insule cu origine vulcanică, din Oceanul Atlantic. Acestea sunt Fuerteventura (capitală Puerto del Rosario), Lanzarote (capitală Arrecife), Gran Canaria (capitală Las Palmas de Gran Canaria), Tenerife (capitală Santa Cruz de Tenerife), La Gomera (capitală San Sebastián de La Gomera), La Palma (capitală Santa Cruz de La Palma) dar și El Hierro (capitală Valverde).

Dacă credeați că numele arhipelagului provine de la pasărea cu același nume, te informăm că într-o oarecare măsură ai dreptate, cu o mențiune mică, pasărea este denumită după insule și nu invers.

Denumirea „Islas Canarias” derivă din denumirea latină „Insula Canaria”, care se traduce prin „Insula Câinilor”. De asemenea, legenda dezvăluie că în zonă au trăit odată foci, numite și „câini de mare”.

Citește și: Destinațiile anului 2023. Topul celor mai spectaculoase locuri pentru vacanța de vară

Unde se află Insulele Canare

Deși Insulele Canare fac parte din Spania, ele sunt situate mult mai aproape de Africa. Cele șapte insule de lângă Atlantic sunt așezate la peste 1.300 de kilometri de Peninsula Iberică.

De asemenea, cel mai apropiat stat învecinat este Maroc, care este la doar 95 de kilometri Est distanță de Fuerteventura. Ele constituie cel mai înalt punct din teritoriile spaniole și au o altitudine de 3.718 metri, iar Muntele Teide este mai înalt decât oricare dintre munții de pe continent, inclusiv decât Munții Pirinei.

Vezi și: Locurile din lume pe care nu le vei vizita niciodată. Sunt superbe, dar mortale pentru orice turist

În plus, insulele au parte de propriul lor microclimat. Vremea este caldă pe tot parcursul anilor, iar zilele lungi și fierbinți din timpul verii sunt tot calde și iarna. De exemplu, în Tenerife, indiferent în ce locație a Muntelui Teide te-ai afla, poți resimți temperaturile diferite.

Insulele Canare se bucură de peisaje superbe, extrem de variate, iar în zonă au fost filmate celebre producții de la Hollywood precum „One Million Years BC” (1966), „The Land That Time Forgot” (1975), „Clash of the Titans” (2010) și, cel mai recent, „Fast & Furious 6” (2013).

De asemenea ele sunt vizitate anual de aproximativ 12 milioane de turiști din toată lumea, mai ales că aici au șanse mari să vadă și una dintre țestoasele pe cale de dispariție cu cap pătrat, considerate unele dintre cele mai mari din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe