Unde s-au cunoscut Klaus Iohannis și soția sa, Carmen. ”Prima oară mi-a plăcut o fată în clasa a patra”

Diana Radu 01.05.2020, 15:50
Unde s-au cunoscut Klaus Iohannis și soția sa, Carmen. ”Prima oară mi-a plăcut o fată în clasa a patra”

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de mai bine de un sfert de secol. Președintele României și prima doamnă au reușit de-a lungul timpului să țină flacăra dragostei aprinsă între ei, fiind un adevărat reper de stabilitate și respect.

Povestea de dragostre dintre Iohannis și Carmen: „Adevărata mea dragoste este soţia mea Carmen”

Iohannis și Carmen s-au cunoscut în liceu și s-au apropiat într-o excursie cu colegii de clasă. Președintele mărturisește însă, că prima oară i-a plăcut de o fată în clasa a patra, însă marea lui dragoste a fost și este soția sa Carmen.

„Prima dată mi-a plăcut de o fată când am fost în clasa a 4-a. Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu, este soţia mea Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanţă cu prietenii de liceu”, a spus cu sinceritate Klaus Iohannis într-un interviu acum ceva vreme.

klaus iohannis, carmen iohannis, relatie
Klaus Iohannis: „Adevărata mea dragoste este soţia mea Carmen”

Președintele și prima doamnă au fost mai întâi prieteni timp de 7 ani. Aceștia au început să iasă împreună pe vremea când el era profesor la o școală care se afla la 60 de km de Sibiu. Însă, de dragul iubitei sale, Iohannis făcea naveta cu bicicleta până la Carmen care locuia în Sibiu.

Încă din liceu cei doi au fost nedespărțiți, iar încet încet relația lor s-a consolidat și astfel au ajuns la altar în anul 1989 pentru a-și uni destinele. Așadar, Klaus și Carmen au peste 25 de ani de căsnicie. Președintele a mai spus că este fericit că a ales să rămână în România și nu a emigrat în Germania cu familia sa, pentru că așa și-a cunoscut sufletul pereche.

„A contat faptul că soţia mea este româncă. Asta dovedeşte că eu aici mă simt acasă şi că nu fac parte dintr-o elită sau etnie exclusivistă, ci că fac parte din acest popor”, a declarat Iohannis.

Deși se potrivesc perfect împreună, cei doi nu au putut avea moștenitori, însă în ciuda acestui aspect au rămas împreună și s-au sprijinit reciproc. În ceea ce privește varianta unei adopții, Klaus a spus că nu au luat în calcul această opțiune.

Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Infiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, a declarat Klaus Iohannis pe vremea când era primar în Sibiu.

Urmăriți Impact.ro și pe