Marcel Ciolacu, primele declarații după ce Iohannis a spus că „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”. Ce spune despre atacul președintelui

Redacția IMPACT 29.04.2020, 16:13
Marcel Ciolacu, primele declarații după ce Iohannis a spus că „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”. Ce spune despre atacul președintelui

PSD a convocat miercuri, de urgență o ședința Senatului pentru a respinge proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, adoptat tacit săptămâna trecută de către Camera Deputaților. În urmă cu puțin timp, în urma reuniunii din Parlament, proiectul a fost respins de Senat. Președintele Klaus Iohannis a atacat dur social-democrații pentru că au permis trecerea acestui proiect de lege.

Ce spune Marcel Ciolacu?

În plină pandemie, Camera Deputaților a adoptat tacit proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc. Pentru că ședințele nu s-au mai desfășurat în format fizic, adică parlamentarii nu s-au întâlnit pentru a dezbate propunerile, inițiativa legislativă a ajuns astăzi, în plen, pentru a fi votată. Senatul a respins, însă proiectul.

Marcel Ciolacu respinge ferm discursul lui Klaus Iohannis, în care transmite că ar putea exista niște înțelegeri între premierul Ungariei, Viktor Orban și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Vreau să nu lăsăm o minciună să ne distragă de la problemele reale ale lumii. Proiectul nu a fost votat niciodată în Camera Deputaților. S-a întrebat vreodată președintele dacă guvernul lui și-a făcut treaba? Dincolo de asta, astăzi am avut senzația că Vadim Tudor trăiește în persoana președintelui Klaus Iohannis.

Asemene acuze nu sunt demne de un președinte european. A fi un bun președinte nu înseamnă să lași oamenii să moară la cules de sparanghel a fi un bun român, a fi un bun patriot, înseamnă să aperi ambasadorul. Dragi români, nu o să vândă nimeni Ardealul (…)

Domnule Iohannis, românii, indiferent de etnie, au toți nevoie de sprijin în această perioada, nu de un președinte care îi respinge pe motive interetnice. Atacurile politice nu rezolvă problemele oamenilor. Nu poți cere solidaritate tuturor dacă tu continui cu politică”, a precizat Marcel Ciolacu, într-o declarație de presă susținută la Camera Deputaților.

Totodată, liderul interimar al PSD și, totodată, fost șef al Camerei Deputaților, a mai adresat patru întrebări Președintelui Klaus Iohannis:

  • „De ce nu testăm populația?
  • De ce guvernul nu are un program concret și coerent de relansare economică?
  • De ce avem un milion de șomeri pe care îi lăsați să se descurce singuri?
  • De ce guvernul fură, pe timp de pandemie, cu firme netransparente ale PNL? ”.
Urmăriți Impact.ro și pe