Unde poţi vedea noul ETNO TV. Postul trece prin schimbări importante după 20 de ani de activitate

Iancu Andreea 31.03.2022, 16:34
Unde poţi vedea noul ETNO TV. Postul trece prin schimbări importante după 20 de ani de activitate

Telespectatorii români pasionați de muzica populară s-au obișnuit de aproape 20 de ani să se bucure de emisiunile de profil pe care postul Etno TV le-a adus în atenție. Ținând însă cont de schimbările remarcate în rândul preferințelor audienței, acționarii au luat o decizie de schimbare. Postul Etno TV trece astfel prin schimbări importante și a anunțat unde va putea fi urmărit începând din perioada următoare.

Postul de muzică populară Etno TV trece prin schimbări importante după 20 de ani

Pentru că numărul celor care sunt interesați de emisiunile cu și despre artiștii de muzică populară a scăzut drastic, reprezentanții din conducerea postului de televiziune au stabilit că este momentul pentru schimbare. Astfel, postul Etno TV a anunțat că se transformă după 20 de ani și va putea fi urmărit inclusiv de către publicul care nu este pasionat neapărat de genul muzical cu care ne-au obișnuit producțiile televiziunii.

Recent, printr-un comunicat de presă, acționariatul postului Etno TV a dezvăluit că televiziunea urmează să se transforme într-una generalistă. De asemenea, conform reprezentantului acestuia, Rareş Gărduş, va fi păstrat un segment și pentru emisiunile de muzică populară. Pe de altă parte, modificările recente vin și cu o nouă imagine pentru postul TV. Etno TV urmează să fie difuzat în format SD și HD deopotrivă, programele fiind disponibile și în cadrul grilei de programe a abonaților rețelei de cablu Digi.

„ETNO este disponibil acum în format HD și pentru abonații DIGI! ETNO HD poate fi urmărit pe poziția 125, iar varianta SD se regăsește pe poziția 124. ETNO s-a extins și cu varianta HD, la numai o lună de zile, de când televiziunea și-a schimbat grila de programe și a devenit un post generalist. Schimbarea grilei de programe, a studiourilor și trecerea la HD sunt cele mai mari transformări realizate de la înființarea postului.”, se arată în comunicatul oficial.

Etno TV, postul de muzică populară, trece prin schimbări importante după 20 de ani
Postul de televiziune Etno TV își schimbă grila de programe

Ce emisiuni vor putea fi urmărite în cadrul noului Etno TV

În cadrul comunicatului de presă emis de reprezentanții televiziunii, postul de televiziune a anunțat care este noua grilă de programe pe care o propune telespectatorilor. Printre acestea se numără „Matinali și populari” realizată de Lavinia Furtună, „Rămășag pe folclor” cu Georgel Nucă, dar și emisiuni de seară, care abordează cu profesionalism, principalele probleme ale românilor.

Programe Etno TV

  • ”Raport Special” – de luni până vineri, între orele 18 și 20, emisiune realizată de Alex Ferariu.

    ”Subiectul zilei”, difuzată de luni până joi, de la orele 20.00 la 22.00, realizată de Dana Chera și Alina Eftimie.

  • ”Show a la grec”, difuzată de luni până joi, între orele 22 și 23., emisiune realizată de Mihalis Dumitrache.
  • ”Tainele minții”, în fiecare vineri, de la orele 20.00 la 21.00, emisiune realizată de Dana Chera
  • ”Gura lumii”, difuzată vineri, de la orele 21.00 la 23.00, emisiune moderată de Georgiana Murgilă.
  • ”România rurală”, duminica, de la orele 11.00 la 12.00, emisiune realizată de Anna de Hillerin.
Etno TV, postul de muzică populară, trece prin schimbări importante după 20 de ani
Schimbări importante anunțate de reprezentanții postului Etno TV

Cum s-a ajuns la decizia de a trece la profilul generalist

În urmă cu mai multe zile, reprezentantul Etno TV, Rareș Gărduș, a solicitat în cadrul unei ședințe CNA eliberarea unei noi licențe, după ce postul de televiziune a înregistrat scăderi semnificative în rândul publicului său. Conform unei analize, reprezentanții televiziunii au constatat că telespectatorii sunt mai degrabă interesați de informații decât de clasicele emisiuni populare cu care se obișnuiseră.

„Pot să vă dau un exemplu trist, care nu ne aduce onoare. Audienţa a crescut când a decedat un artist şi noi am prezentat opiniile colegilor despre acesta. E un semn că lumea vrea informaţie. Telespectatorii nostri îmbătrânesc şi nu vine nimeni din urmă”, a spus reprezentantul Etno TV în faţa CNA, conform paginademedia.ro.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe a fost solicitată și o licență pentru formatul 4K, însă emisia nu va fi făcută propriu-zis în acest mod, acest aspect urmând să depindă de furnizorii de cablu. Totuși, producțiile televiziunii vor fi făcute la o calitate video înaltă. Totodată, o schimbare importantă va suferi și sigla postului, alături de structura programelor. Practic, telespectatorii Etno TV vor regăsi în grilă mai multe emisiuni informative, culturale și educative.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...