Unde poți pleca în vacanță iarna aceasta, în pofia epidemiei de Coronavirus? Iată care sunt destinațiile preferate alese de români

Stan Filon 19.10.2020, 17:11
Unde poți pleca în vacanță iarna aceasta, în pofia epidemiei de Coronavirus? Iată care sunt destinațiile preferate alese de români

Mai sunt doar două luni până la Sărbătorile de iarnă, iar mulți se gândesc unde să le petreacă. Deși nu se știe încotro se îndreaptă pandemia de coronavirus, mulți români își fac deja planuri pentru de vacanța de iarnă. Agenţiile de turism au câteva variante unde poţi merge să îţi petreci concediul.

Află și tu unde poți pleca în vacanță iarna aceasta, în plină pandemie de coronavirus

Cum și românii sunt sătui de restricții și măști de protecție, aceștia se gândesc unde să evadeze pentru câteva zile, departe de toată nebunia asta a coronavirusului.

Chiar dacă nu prea ai cum să te îndepărtezi prea mult de coronavirus, mai sunt încă destinații de vacanță care au rămas sigure. Printre țările care au scăpat de lista galbenă sunt Bulgaria şi Grecia, însă ai ocazia să mergi şi în destinaţii exotice. Cum ți se pare Tanzania?

Afla si tu unde poti pleca in vacanta iarna aceasta, in plina pandemie de coronavirus
Afla si tu unde poti pleca in vacanta iarna aceasta, in plina pandemie de coronavirus

Destinaţii turistice de iarnă:

  • Bulgaria, Grecia, Turcia
  • Egipt
  • Croaţia, Macedonia
  • Portugalia
  • Tanzania

”A început să se vândă iarna. Se vând destinaţii exotice acolo unde în general nu trebuie să ai test. Oamenii fug de test. Avem, sau s-a scos pe piaţă Tanzania, evident Grecia, Creta. Avem chartere care se fac din Bucureşti. Noi ne orientăm pe locaţii free Covid, unde nu trebuie în principal să faci test”, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45.

O altă destinație preferată a românilor a rămas Turcia. ”Turcia este o destinaţie de vacanţă foarte solicitată, mai ales Antalia. În acest moment operăm în continuare pe Antalia şi pe Egipt. Sunt zboruri charter săptămânale”, povesteşte Marius Berca, director operaţional Christian Tour.

Ca să vă convingeți dacă plecați sau nu în vacanță, trebuie să știți cum va f vremea în această iarnă, în România. ”Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie”, a spus Roxana Bojariu, climatolog ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe