Unde poți face grătar pe lângă București. Zone special amenajate

Stan Filon 08.07.2022, 16:57
Unde poți face grătar pe lângă București. Zone special amenajate

Unde poți face grătar pe lângă București și care sunt zonele special amenajate. Vara a venit, iar grătarele au început să sfârâie. Pentru bucureștenii care stau însă la bloc grătarul nu este foarte accesibil și de aceea trebuie să știe care sunt locurile unde pot face un grătar ca la carte, fără a primi amendă. În preajma Capitalei și nu numai sunt multe locuri de picnic, amenajate în așa fel încât oamenii să poată face grătar în siguranță. Vezi în rândurile de mai joc care sunt acestea.

Unde poți face grătar pe lângă București

Grătarul rămâne un adevărat sport național pentru români. Fiecare se pricepe să facă preparate care mai de care mai atrăgătoare la grătar, însă pentru bucureștenii care locuiesc la bloc un astfel de picnic este destul de peste mână, deoarece trebuie să plece de acasă, să înfrunte traficul infernal din București dar sunt pasibili și de amenzi, dacă aleg un loc nepotrivit.

Sunt, totuși, câteva locuri unde poți face grătar lângă București fără probleme, alături de cei dragi. O variantă pentru locuitorii din Mogoșoaia o reprezintă Parcul Mogoșoaia, unde există un spațiu special amenajat pentru un astfel de picnic în familie. Oamenii găsesc aici mai multe grătare amenajate de municipalitate, iar singurul lucru pe care trebuie să-l facă este doar focul. Dacă au noroc unii bucureșteni pot găsi deja jarul făcut de vreunul dintre vecini, iar atunci lucrurile sunt și mai simple. Pe lângă grătarele amenajate, oamenii găsesc și mese, bănci, dar și peisaje foarte frumoase.

Unde poti face gratar pe langa Bucuresti
Unde poti face gratar pe langa Bucuresti

Variante multe de unde poți alege

De asemenea condiții se pot bucura și locuitorii din Pantelimon, care găsesc în parcul cu aceeași denumire mai multe grătare pe care municipalitatea le pun la dispoziția celor care vor să iasă la picnic. Și aici sunt amenajate mese și bănci pentru familii întregi.

O altă opțiune este pădurea Cernica. Ea se află în estul Capitalei și se întinde de la Șoseaua București – Călărași spre Sud până la Valea Colentinei, acolo unde se află și Lacul Cernica. Și aici bucureștenii pot face grătar în voie, respectând, normal, regulile de securitate. În plus, se pot bucura de aer curat și un peisaj foarte frumos oferit de lac.

Mulți dintre bucureșteni aleg să meargă la Comana pentru a face grătar. Scapă de zgomotul orașului și se pot bucura de priveliști foarte frumoase, dar pot respira și un aer curat și alei pline de verdeață. O altă recomandare ar fi lacul Mihăilești. Aici, doritorii de grătar au spațiu special pentru asta, dar și pentru multe alte activități. În plus, se pot bucura de frumusețea lacului, dar și de plimbări și multă liniște.

Un alt loc ideal pentru făcut grătar este la Belgiugatele. Și aici sunt mulți bucureșteni care adoră să meargă la sfârșit de săptămână pentru a petrece clipe de calitate alături de cei dragi. Grătarele sfârâie și aici, iar oamenii se destind perfect după o săptămână grea de muncă.

Trebuie să precizăm că grătarele în aer liber se pot organiza doar în zone special amenajate și dotate cu utilități necesare acestei activități, iar persoanele care lasă gunoaie și tulbură liniștea publica pot fi sancționate destul de aspru de lege. Cei care nu respectă aceste reguli riscă amenzi substanțiale.

Legea nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, mai cunoscută sub denumirea de „legea grătarelor”, se aplică din martie 2012. „Prin adoptarea acestei legi, se urmărește prevenirea, reducerea și eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populației, generat de practicarea inadecvata a activităților de picnic”, susțineau inițiatorii măsurii la momentul apariției legii. Potrivit actului normativ, cei care iau parte la picnicuri au obligația de a arunca gunoaiele selectiv în locuri special amenajate. Dacă nu respectă acest lucru, ei riscă să fie sancționați cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...