Unde pot fi aduse ultimele omagii pentru Mihai Constantinescu. Înmormântarea va avea loc joi

Redacția IMPACT 30.10.2019, 11:56
Unde pot fi aduse ultimele omagii pentru Mihai Constantinescu. Înmormântarea va avea loc joi

Mihai Constantinescu a murit marți seară în urma unui stop cardio-resporator neresesuscitabil, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală. Veștea morții sale a venit ca un trăsnet și a întristat pe toată lumea.

Compozitorul și interpretul de muzică ușoară Mihai Constantinescu s-a stins din viață ieri, la vârsta de 73 de ani, din cauza unor complicații la inimă. Artistul avea la activ două infarcturi care i-au agravat starea, fiind internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală. Mihai Constantinescu suferea de stenoză aortică strânsă, hipertensiune pulmonară medie, cardiopatie valvulară şi insuficienţe respiratorii.

Mihai Constantinescu a fost internat pe data de 13 mai 2019, după ce soția acestuia, Simona Secrier, l-a găsit inconștient în casă.

„Artistul, din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost internat ieri dimineaţă, a venit în UPU în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, intubat, se află la Terapie Intensivă”,. transmitea la acea dată Sorina Pintea, ministrul Sănătății, potrivit Digi24.

În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. În anul 2017, artistul a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncţie, conform aceleiași surse.

Unde va fi înmormântat artistul

„Lumea minunată” a lui Mihai Constantinescu s-a stins odată cu acesta. El va rămâne însă pentru totdeauna în inimile noastre prin piesele sale. La sfârşitul anului trecut, Mihai Constantinescu a început să își pregătească locul de veci la Cimitirul Ghencea Militar, acolo unde va fi și înmormântat. Mihai Constaninescu va fi dus pe ultimul drum joi, la ora 14. Toate detaliile funerariilor au fost anunţate de Marilena Adam, naşa de cununie a artistului, transmite spynews.ro. Familia artistului a luat în calcul deja de luni bune varianta finală și cea mai grea. Din păcate, după o luptă grea cu problemele sale cardiace, trupul solistului a cedat în cele din urmă.

Trupul neînsufleţit al lui Mihai Constantinescu va fi depus miercuri, 30 octombrie, la ora 13:00 la Biserica Sfânta Parascheva de pe Titulescu.

Mihai Constantinescu a fost unul dintre artiștii simbol ai muzicii ușoare românești, având, de-a lungul carierei și numeroase turnee în Europa, dar și în Statele Unite ale Americii.

Colegii de breaslă, dar și prietenii au transmis mesaje emoționate după ce au aflat vestea morții lui Mihai Constaninescu. Anca Țurcașiu a scris pe pagina sa de Facebook câteva rânduri de despărțire referitoare la trecerea în neființă al artistului, cu care a legat-o o prietenie lungă, de 30 de ani.

De la dreapta la stânga: Anca Țurcașiu, Mihai Constantinescu, Gheorghe Gheorghiu și Anastasia Lazariuc (foto Facebook Ghoerghe Gheorghiu)

„Mihai al nostru drag! Al meu de o viață! Mi-ai colorat copilăria, mi-ai condus pașii in adolescență și m-ai primit in sufletul tău ca prieten drag toată viața! Am împărțit cu atâta bucurie sute de scene, de platouri de filmare și simt acum că s-a rupt ceva in mine! E atât de tristă despărțirea fizică! Doare cumplit! Nu știe nimeni ce este după….dar sper cu toată ființa mea că ne vom mai juca precum doi copii așa cum am făcut-o mereu aici! Simona (n.red. Simona Secrier, soția lui Mihai Constantinescu) , te îmbrățișez și-ți sunt alături! Condoleanțe!”, a fost mesajul transmis cântăreața pe pagina sa.

Urmăriți Impact.ro și pe