SPECIAL

Unde petrec românii Revelionul – concerte în stradă cu zeci de mii de oameni, cluburi și hoteluri pline. Cât costă o vacanță exotică

Adriana Olaru 29.12.2021, 18:21
Unde petrec românii Revelionul – concerte în stradă cu zeci de mii de oameni, cluburi și hoteluri pline. Cât costă o vacanță exotică

Mai sunt doar câteva zile până la Revelion și după ce oficialii au anunțat că noaptea dintre ani va fi una fără prea multe restricții, oamenii și-au făcut planuri pentru petrecerea care anul trecut nu a fost posibilă din cauza pandemiei. Astfel, cele mai căutate variante sunt mini-vacanțele la munte și la mare, petrecerile organizate în cluburi sau petrecerile organizate în stradă.

Unde merg românii de Revelion. Concerte în stradă cu zeci de mii de oameni, iar cluburile și hotelurile sunt pline

Anul acesta, nu sunt prea multe restricții pentru cei care vor să participe la o petrecere organizată în noaptea de Revelion. Majoritatea marilor adunări necesită testare sau vaccinare pentru cei care vor lua parte la astfel de evenimente.

Pentru câteva zile de relaxare și distracție la munte, pe Valea Prahovei, zonă turistică la mare căutare în această perioadă, trebuie să scoateți din buzunar câteva mii de lei. Însă, este destul de târziu pentru rezervări, pentru că majoritatea locurilor din pensiuni și hoteluri sunt ocupate de aproximativ două săptămâni.

Anul acesta se organizeaza petreceri in aer liber de Revelion
Anul acesta se organizeaza petreceri in aer liber de Revelion

Românii vor vacanțe de zeci de mii de euro

„Prețurile pachetelor pentru Revelion pornesc de la 2.500 de lei și includ la noi în țară mic-dejun și cină festivă, spre exemplu. Evident, pentru un apartament de patru sau cinci stele, prețurile ajung și la câteva mii de euro de persoană, în funcție de calitate, de serviciil destive. Dacă există și momente artistice, oameni care să înrețină atmosfera”, a explicat Ciprian Enea, consultant în turism, pentru Impact.ro.

La mare căutare în această perioadă sunt și destinațiile exotice, insule cunoscute pe care, de curând, le preferă tot mai mulți români care și le și permit, asta pentru că prețurile sunt destul de ridicate, iar astfel de vacanțe nu sunt pentru toate buzunarele.

„Avem oferte și pentru destinații externe, precum Egipt, Zanzibar, Republica Dominică sau Maldive. De anul trecu este un apetit extraordinar pentru astfel de vacanțe și sunt foarte multe curse charter care pornesc de pe mai multe aeroporturi din țara noastră. Prețurile pornesc de la 1.800 de euro de persoană pentru destinații exotice care presupun zboruri de șapte, opt ore. În aceste destinații exotice se mai adaugă costuri, spre exemplu testările, ce facem dacă ne ies pozitive testele. Sunt așadar riscuri pe care nu toată lumea și le asumă. În Maldive, pe grupul de insule turistice, prețurile sunt mult mai mari, pot ajunge și la 30, 40 de mii de euro pentru o vacanță de Revelion. Un hotel water villa, spre exemplu, are două dormitoare, doi valenți care sunt disponibili 24 de ore din 24, ponton privat, cosmetice exclusiviste din gam de lux, zonă de spa. Prețurile pornesc așadar de la 1.800 – 2.500 de euro și pot ajunge până la câteva zeci de mii de euro”, a mai explicat acesta.

Ofertele de Revelion din Bulgaria și de la malul Mării Negre, din țara noastră, sunt mult mai accesibile și pentru noaptea de Revelion prețurile pornesc de la aproape 1.000 de lei, pentru un pachet cu cazare și mese incluse. În Bulgaria, ofertele sunt și mai avantajoase, iar prețurile sunt ceva mai scăzute. Pentru Revelion, oamenii își pot achiziționa pachete cu 600, 700 de lei, în funcție de cerințele pe care le au.

Petreceri în stradă și în cluburi

Pentru că Revilionul poate fi petrecut fără restricții prea mari, patronii localurilor și cluburilor din toată țara au scos oferte care mai de care mai avantajoase. În Centrul Vechi din Capitală, spre exemplu, la un club cunoscut, pntru noaptea de Revelion intrarea costă 100 de lei de persoană. Pe lângă acești bani trebuie ca la masă să comandați un pachet care conține băuturi alcoolice și care costă, în medie, 300, 400 de lei. Majoritatea cluburilor au adoptat această practică, astfel încât pe lângă biletul de intrare să fie și o consumație minimă. Și restaurantele au oferte variate, în jur de 300, 400 de lei costă masa la un restaurant la care se adaugă și un moment artistic și un foc de artificii. În funcție de cât de cunoscut este artistul care întreținere atmosfera și de cât de exclusivist este meniul crește și prețul și poate să depășească 1.000 de lei. Anul acesta sunt organizate și câteva petreceri în stradă, iar una dintre acesta este în sectprul 3 din Capitală, singura din București în aer liber.

Primarul Robert Negoiță a amplasat două scene în Parcul Alexandru Ioan Cuza și a anunțat că pe scenă vor urca unii dintre cei mai cunoscuți artiști ai momentului: Carla’s Dreams, Puya și Manuel Riva. În jur de 20.000 de oameni sunt așteptați să ia parte la petrecerea organizată în noaptea dintre ani, care va începe de la ora 22:00. Mai mult, edilul susține că se vor lua măsuri de protecție sporite din cauza pandemiei, iar angajații primăriei vor da măști gratuite celor care nu au și care vor să participle la eveniment. Mai mult, la miezul nopții va avea loc un foc de artificii deasupra lacului, astfel încât să nu se înghesuie foarte mulți oameni. Intrarea este gratuită.

Semnal de alarmă de la medici

Și la Iași va fi organizată în stradă o petrecere pentru noaptea dintre ani care a costat primăria 600.000 de lei și care va dura patru ore. Pe scenă vor urca, printre alții, Alexandra Ungureanu și Direcția 5. Focul de artificii va dura zece minute. Și nu sunt singurele orașe în care au loc astfel de evenimente. Și în Constanța, pe Buleverdul Tomis, va avea loc o astfel de petrecere, care va începe la ora 20:00. Printre invitații care vor întreține atmosfera se numără DJ Adrian Eftimie sau DJ Vali Bărbulescu. Și aici intrarea este gratuită.
Deși în marile orașe europene foarte multe evenimente au fost anulate din cauza variantei Omicron care se transmite foarte repede, în România nu se ține momentan cont de astfel de restricții. Evenimente cu mii de oameni vor fi organizate în stradă, de Revelion, și la Arad, Iași , Brașov sau Alba Iulia.
Medicii trag un semnal de alarmă și spun că trebuie să fim foarte atenți în perioada următoare, în special în noaptea dintre ani.

„Sunt petreceri în aer liber în unele cazuri și dacă lumea poartă mască și pe cât de posibil va păstra distanță nu văd un risc mai mare față de cel care e când mergi la piață. La interior se schimbă lucrurile, trebuie să vedem la ce distanță vor fi puse mesele, dacă vor intra oameni doar cu certificate COVID. Dacă vor intra oameni nevaccinați aici va fi o problemă, numărul cazurilor crește după sărbători în funcție de comportamentul nostru”, a declarat, pentru Impact.ro, medical infecționist Carmen Dorobăț.

Urmăriți Impact.ro și pe