Când ar putea să se încheie calvarul trăit de Simona Halep. Vestea cutremurătoare venită de la TAS

Beatrice Dumitru 01.11.2022, 21:17
Când ar putea să se încheie calvarul trăit de Simona Halep. Vestea cutremurătoare venită de la TAS

Simona Halpe se află în centrul unui scandal după ce a fost prinsă dopată cu roxadustat și este suspendată provizoriu din tenis. Sportiva din Constanță a spus că va lupta să-și dovedească nevinovăția, iar românul care este membru al Diviziei Antidoping din cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv a explicat ce urmează pentru Simona Halep.

Expert român, despre procesul Simonei Halep

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o subsatnță interzisă la US Open, la sfârșitul lunii august, unde a fost eliminată în primul tur. Fostul lider mondial susține că nu s-a dopat cu bună știință și va încearca să dovedească acest lucru.

Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping din cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) a explicat că Simona Halep trebuie să se aștepte la proceduri destul de anevoioase și care vor dura mult timp. Acesta a mai precizat că tenismena va mai juca doar în turnee demonstrative, iar verdictul ar putea veni peste șase luni sau chiar un an sau mai mult, dacă sportiva va ajunge apoi la TAS.

Când ar putea să se încheie calvarul trăit de Simona Halep. Vestea cutremurătoare venită de la TAS
Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping din cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

„Vor fi două înfățișări, pentru că în conformitate cu regulamentele Federației de Tenis, noi acum suntem în etapa a 2-a în care sportivul poate contesta în fața Sports Resolutions, care de fapt este tot un soi de tribunal independent cu toate că el este organizat sub forma unei neorganizații guvernamentale, este un ONG independent. Prima contestație va veni la Sports Resolutions, în care va contesta decizia de suspendare și după care dacă nu este mulțumită, ea poate să facă apel la TAS și acolo are din nou posibilitatea să aleagă un arbitru și să se judece”, a declarat Cristian Jura la Radio Sport Total FM.

Ce pedeapsă riscă Simona Halep

Acesta a mai precizat că vor fi două etape de judecată, o dată la Sports Resolutions și o dată la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, iar alte probe nu vor mai fi recoltate, pentru că sunt deja analizate probele A și B.

Avem doar buletinele de analiză și suntem doar în etapa procedurală de mers în fața unui tribunal și de a încerca să-ți dovedești nevinovăția.La TAS nu vom avea un verdict mai devreme de un an și asta doar dacă sportiva va cere o procedură rapidă de contestare (expedite arbitration) a rezultatului WADA”, a adăugat Cristian Jura.

Agenția Mondială Antidoping, plasează roxadustatul în clasa substanțelor interzise al căror consum aduce o suspendare de nu mai puțin de patru ani, ceea ce ar fi cea mai mare suspendare din tenis. Martina Hingis deține recordul, cu doi ani de suspendare, pentru că în organism i s-au găsit urme de cocaină.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...