Unde își face Regele Charles cumpărăturile. Singurul loc unde localnicii îl lasă în pace

Beatrice Dumitru 28.06.2023, 15:22
Unde își face Regele Charles cumpărăturile. Singurul loc unde localnicii îl lasă în pace

Regele Charles este unul dintre cei mai cunoscuți oameni ai planetei și se află mereu în centrul atenției, oriunde ar merge. Dar există un loc unde noul monarh britanic își face cumpărărturile fără să fie deranjat de nimeni, deoarece localnicii îl consideră un membru al comunității. Unde se află acesta.

Locul în care regele Charles își face cumpărăturile

În fiecare vară, familia regală merge la Castelul Balmoral din nordul Scoției, unde a decedat regina Elisabeta a II-a, pe data de 8 septembrie 2022, si pe care prințesa Eugenie l-a descris cândva drept „cel mai frumos loc din lume”. În cadrul documentarului ITV „Our Queen At Ninety” din 2016, nepoata regelui Charles descria viața familiei regale acolo, ca având o ”aparență de normalitate”.

În timpul petrecut la Castelul Balmoral, familia stă departe de îndatoririle regale și de controlul constant, dar nu ocolește satul Ballater, cel mai apropiat de moșia regelui Charles. Acesta se află la doar zece minute de mers cu mașina, iar intimitatea membrilor familie regale este respectată de localnici, care îi consideră unul dintre ei.

Unde își face Regele Charles cumpărăturile. Singurul loc din Marea Britanie unde localnicii îl lasă în pace
Castelul Balmoral, reședința de vară a familiei regale.

„Charles vine aici de când era copil”

Frumosul sat se află la doar câțiva kilometri distanță de reședința de vară de 50.000 de acri a familiei regale, care are aproximativ 150 de clădiri. Legătura cu familia regală datează de pe vremea reginei Victoria, iar mașina cu sicriul reginei Elisebata a trecut pe aici, unde unii dintre cei 1.400 de locuitori au ieșit să-i aducă un ultim omagiu.

David Cobban, născut și crescut în Ballater, administrează magazinul Brakeley Gift Room împreună cu soția sa Wendy, și l-a întâlnit pe regele Charles de mai multe ori. Bărbatul de 57 de ani, care locuiește la marginea satului, a spus că cei din zonă sunt ”obișnuiți” să-i vadă pe noul rege și regina în preajma lor. El a descris familia regală ca fiind mai mult ”vecini” și ”membri ai comunității” decât unii dintre cei mai faimoși oameni din lume.

”Pentru noi, ei sunt doar membri ai comunității noastre și știu că sună ciudat, dar sunt vecini ai multor oameni care îi cunosc de generații. Charles vine aici de când era copil, așa că știe despre zonaă, precum și despre mulți oameni. Este un loc în care membrii regali se pot plimba după bunul plac, bucurându-se de libertatea unică pe care o au atunci când sunt aici”, a povestit bărbatul, pentru express.co.uk.

Noul monarh a făcut o vizită în zonă chiar cu o lună înainte de încoronare. Atât el, cât și Camilla au fost văzuți părăsind Biserica Crathie Kirk după terminarea unei slujbe.

Regele și regina nu sunt singurii membri ai familie care se simt bine când merg în sat, deoarece și prințesa de Wales a fost văzută în zonă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...