Editorial Alin Buzărin

Dan Barna copilărea la 34 de ani și mai copilărește și acum, la 46

Alin Buzărin 29.06.2021, 21:55
Dan Barna copilărea la 34 de ani și mai copilărește și acum, la 46

Ceva vreme în urmă, în campania electorală, găsindu-se în centrul Oradei, neînvinsul în finala prezidențială (pentru că nu s-a calificat în ea) Dan Barna atingea culmea insolenței, spunând că tocmai intenționa să-i ofere un autograf venerabilului Emeric Ienei, aflat în preajmă. Se întîlneau pe Criș un momument al fotbalului și unul al insolenței. Cum să-i dai tu autograf antrenorului de la Sevilla? Îți dă el, dacă are chef și dacă meriți. Asta cu meritatul rămâne de văzut.

Useristul galactic

Acum, la Franța-Elveția, același generos dăruitor de autografe s-a pozat în tribunele Arenei Naționale alături de marele ”galactic” Luis Figo, venit să urmărească Franța-Elveția. A suit numaidecât poza pe Facebook, în așteptarea like-urilor și, când o fi (dacă va fi să mai fie vreodată!) a voturilor. Sub imagine, useristul fruntaș al patriei a glosat cât de mândru e el că poate să fie în preajma celor care i-au alintat, mângâiat copilăria și tinerețea. Vai, cât de tușant!

Matematica și copilăria târzie

Dacă scotocim puțin arhivele (dar și propria memorie, mult mai obișnuită cu datele din fotbal decât cea a lui Dan Barna) vedem că Figo a jucat până în 2009 la Inter Milano, când avea aproape 37 de ani. În același an, useristul perdant în alegeri împlinise 34, iar dacă încă se bucura de copilărie la acea vârsă coaptă, înseamnă că și acum copilărește, când mai are câteva zile până la 46. Pe 10 iulie! Acum oare ce fotbalist îi alintă copilăria târzie?

Dan Barna
Dan Barna și Luis Figo

Ciocoism electoral

Stând la tribuna VIP în vreme ce mulți mari fotbaliști români au fost surghiuniți în diverse alte zone ale stadionului, lumea ar fi așteptat de la Barna mai multă decență. Putea să-și salveze poza cu Figo în telefon, s-o arate apropiaților, eventual activiștilor din organizația de bază a partidului dumisale. A gândit s-o facă publică în cel mai ciocoiesc stil cu putință, adică să vadă prostimea ce privilegiat e dumnealui din moment ce se ia de gât cu Figo la loja oficială.

Dublu dezavantaj

S-ar putea ca după ultimele pocinoage politice ale colegilor săi de partid, această poză Barna-Figo să-i irite chiar și pe cei mai înverșunați adepți ai userismului biruitor la orașe și sate și plăpândul procent de la ultimele alegeri să nu mai poată fi atins. Acesta ar fi un prim neajuns al publicării imaginii. Al doilea, și mai clar, e că și la aproape 49 de ani Luis Figo continuă să fie bărbat bine, ceea ce pe Dan Barna îl dezavantajează net!

Urmăriți Impact.ro și pe