Viorel Cataramă, dosar penal după ce a încercat să se infecteze cu coronavirus. Ce au transmis autorităție și ce spune omul de afaceri

Iancu Andreea 08.05.2020, 17:48
Viorel Cataramă, dosar penal după ce a încercat să se infecteze cu coronavirus. Ce au transmis autorităție și ce spune omul de afaceri

Zeci de mii de oameni s-au infectat cu noul coronavirus în România și câteva sute chiar au decedat în urma bolii. Totuși, acest lucru nu l-a împiedicat pe politicianul Viorel Cataramă să meargă într-o localitate din Ialomița pentru a oferi măști. Acesta chiar s-a îmbrățișat cu cei prezenți, printre care și un pacient cu COVID-19.

UPDATE – Viorel Cataramă s-a ales cu dosar penal după gestul său. Parchetul Judecătoriei Urziceni a făcut anunțul în urma vizitei pe care a avut-o politicianul în comuna Bărbulești. Cataramă se apără și afirmă că nu a încălcat nicio lege prin acțiunea sa.

Nu este niciun motiv pentru deschiderea unui dosar penal. Nu am încălcat nicio lege și am făcut acest lucru pentru a demonstra că măsurile luate de autorități sunt incorecte. Gestul meu este gestul unui patriot care este dispus să-și dea viața pentru țara lui”, a declarat Cataramă, conform Mediafax.

În plus, președintele PDL consideră că nu va păți nimic, iar în privința măsurilor anticoronavirus ale Guvernului, acesta menționează că nu le găsește potrivite.

Gestul extrem făcut de politician

Aflat într-o vizită la Bărbulești, în județul Ialomița, președintele Partidului Dreapta Liberală s-a îmbrățișat cu locuitorii. Acesta se afla în localitate pentru a împărți gratuit măști celor din comună. În cadrul acesteia s-au raportat până în prezent aproximativ 70 de persoane infectate.

Am venit să discut cu oamenii și să mă îmbrățișez cu ei, deși sunt suspecți de coronavirus, deși localitatea e carantinată, cu mare risc. Așa cum am spus cred că măsurile de ridicare a drepturilor și libertăților ale oamenilor și de falimentare a economiei este o măsură greșită.

Unul dintre locuitorii comunei cu care Viorel Cataramă s-a îmbrățișat era chiar un pacient infectat cu COVID-19. Acesta a adus drept dovadă un bilet de externare. Bărbatul fusese internat timp de trei săptămâni la spitalul municipal Anghel Salligny din Fetești, conform Mediafax.

Deloc temător în fața bolii, politicianul este pregătit în cazul în care s-ar îmbolnăvi. Acesta se așteaptă ca în două-trei săptămâni să manifeste simptome, ba chiar să moară.

Soția și fetița lui Viorel Cataramă au plecat de acasă
Soția și fetița lui Viorel Cataramă au plecat de acasă

Viorel Cataramă, fără familie, izolat la domiciliu

Pentru a se asigura că familia sa nu este expusă riscului, politicianul a plecat singur, direct acasă pentru a se autoizola.

În momentul în care plec de aici voi fi singur, merg direct acasă și mă izolez, astfel încât să aștept rezultatul.

Soția și fetița sa au plecat de acasă tocmai pentru a-l lăsa să își aplice planul de a se infecta. Cataramă consideră că imunizarea în grup este soluția în cazul acestei pandemii. De aceea, el a decis să se infecteze voluntar cu noul coronavirus. Politicianul a mai încercat să se interneze de bunăvoie într-un spital ce tratează COVID în București. Cererea i-a fost totuși respinsă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...