Ce a pățit pacientul cu COVID-19, după ce și-a dat masca jos și a tușit către medicii spitalului Victor Babeș. Anunț oficial al procurorilor

Redacția IMPACT 19.03.2020, 16:59
Ce a pățit pacientul cu COVID-19, după ce și-a dat masca jos și a tușit către medicii spitalului Victor Babeș. Anunț oficial al procurorilor

A fost transmis un anunț oficial, legat de pacientul care i-a sfidat pe medicii de la spitalul Victor Babeș din Capitală. Bărbatul și-a dat jos masca medicală și a tușit către cadrele din spital, în plină pandemie. Pacientul fusese diagnosticat cu noul virus și se afla în atenția celor din unitatea specializată în combaterea bolilor infecțioase.

Ce a pățit pacientul cu COVID-19, după ce a tușit către medicii spitalului Victor Babeș?

Pacientul cu COVID-19, ce era internat la spitalul Victor Babeș din București, și-a dat jos masca pe care o purta și a început să tușească către medici. În aceasta joi, a fost transmisă o decizie oficială a autorităților, împotriva celui responsabil de un astfel de gest de nepăsare. În momentul de față, acesta este urmărit penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

În România, până la ora actuală, au fost confirmate nu mai puțin de 277 de cazuri de coronavirus. Autoritățile fac în continuare un apel disperat către populație să nu ia în glumă regulile impuse, pentru a reduce epidemia.

Ce a pățit pacientul cu COVID-19, după ce și-a dat masca jos și a tușit către medicii spitalului Victor Babeș. Anunț oficial al procurorilor
Bărbatul infectat cu coronavirus și-a dat jos masca și a început să tușească spre medici, în mod intenționat

Anunț oficial al procurorilor în cazul șocant

Pacientul infectat cu COVID-19 va fi urmărit penal, fiind decizia oficială anunțată a procurorilor, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Decizia a fost făcută publică prin intermediul unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 din Bucureşti.

Organele abilitate ale legii s-au sesizat din oficiu, după ce pe data de 17 martie au apărut mai multe articole în mass-media, despre respectivul caz foarte grav. Pacientul internat pe secția de terapie intensivă de la Victor Babeș era purtător al noului coronavirus și afectat de îmbolnăvire. Din acest motiv, și-ar fi scos masca în mod intenționat, și a tușit în mod repetat către medicii care îl îngrijeau. Cadrele medicale ar fi putut să riște o infectare, la rândul lor, din pricina gestului extrem de malițios.

Oamenii legii de la Secția 12 de Poliție din Capitală au început urmărirea penală a persoanei în cauză. Mai mult, pacientul le-a repetat medicilor că este de datoria lor să îl îngrijească, deși nu se conforma regulilor stabilite.

„Un pacient cu Covid-19, internat la Spitalul Victor Babeş din Capitală, a refuzat să poate mască pentru a proteja cadrele medicale, tuşind către acestea şi spunându-le că este obligaţia lor să îl îngrijească. După ce conducerea spitalului l-a anunţat că va depune reclamaţie şi va face public comportamentul lui, pacientul a început să se conformeze regulilor”, transmitea Emilian Ioan Imbri, managerul unității medicale, potrivit news.ro.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe